perjantai 27. kesäkuuta 2014

Antakaa minulle lisäaikaa

Voisivatko ne ihmiset, joilla on liikaa aikaa, laittaa minulle tulemaan muutamia lisätunteja. Tämä bloggaaminenkin on niin aikaavievää puuhaa puhumattakaan noista kuvien setvimisistä. Vuodatus kiltisti pienensi itse kuvat, mutta tänne sekin täytyy tehdä. Ja kameraan pitäisi tutustua, puhumattakaan kuvankäsittelystä jota mielisin aloittaa treenata. Ja kuntoakin pitäisi treenata ja kasvimaa on hunningolla ja... ja... ja...


(erittäin suuri kuva)

Eilen kuitenkin päätin lähteä pitkälle lenkille Mûmakin kanssa, jota olen pahasti laiminlyönyt viime aikoina. Tarkoitus oli istuskella ja kuvailla ja nautiskella, mutta olikin viileämpää kuin kuvittelin. Piti siis kävellä, jotta pysyin lämpimänä vähillä vaatteillani. Laitoin sporttrackerin mittaamaan matkaa ja mentiin rantoja pitkin työpaikan kieppeille. Ajattelin mitata lenkin, joka olisi noin kymmenen kilometriä, jos joskus kokeilisin sauvakävelyä.


(suuri kuva)

Työpaikkani ylle kerääntyi kuitenkin mustia pilviä, joten piti vähän supistaa aikomuksia, ettei mikään rankkasade iskisi päälle.


(vai keskikokoinen kuva)

Aika vähän oli kulkijoita, joten mielellään olisi enemmänkin kävelty. Aikaa kyllä meni, kun tietenkin kuvia räiskin, enimmäkseen epäonnistuneita. Yritän nyt kovalla kädellä poistaa turhia kuvia, mutta sekin vaatii runsaasti aikaa, kun jokainen otos pitää tietenkin poistamisvaiheessa punnita tarkkaan, kuvan ottamisvaiheessa en käytä mitään harkintaa.


Orava poseerasi useaan otteeseen sopivasti, mutta kun minä ja kamera olimme molemmat oikeassa vaiheessa, oli orava jo toisessa paikassa. On tuo Mûmakin kuvaaminen niin paljon helpompaa. Sen voi aina komentaa pysymään paikallaan.


Tämäkin ahmatti istui ikuisuuksia oksallaan, mutta kamera heilui ja huojui, joten koko lintu sattui harvoin kuvaan mukaan.


Ei siitä sitten kuitenkaan tullut myrskyä vaikka pilviä taivaalla riittikin. Vaikea on ottaa tällaisia taivaskuvia, kun nuo rakennustelineet ovat edelleen näkymän edessä. Tosin niitä jo hissukseen puretaan.


Vielä on kuitenkin melkoinen rautahäkkyrä talon ympärillä.


Mûmakin näkymiä telineet eivät haittaa


eivätkä merinäköalan ihailua.

Ei kommentteja: