maanantai 14. maaliskuuta 2016

Joutseniakin jo liikkeellä


Ei me niitä joutsenia nähty, mutta "pomo" kuuli sekä lauantaina että sunnuntaina toitotusta. Ja eilen nähtiin yksi kaukoputkimies, joka vahvisti, että on niitä nähty tuolla lahdella. Kaunis ilmahan viikonloppuna oli, joten ei ihme, jos joutsenetkin päättävät palata kesälaitumilta.


Viikonloppuna oli hankikantoa niin paljon, ettei minua upottanut yhtään. Nuo painaumat eivät todellakaan ole minun tassun jälkiä. Minun jälkiä on nuo pienet ja sirot varpaankuvat. Kummallista on se, että "pomokin" pysyi hangen päällä. Huonompi puoli oli se, että porukkaa oli niin paljon liikkeellä, että minun vapausjaksoni olivat aika lyhytaikaisia.


Olen minä aiempinakin päivinä saanut jonkin verran olla vapaana. "Pomolla" on kamerakurssiltaan kotitehtäviä  ja välillä se kuvittelee, että minuakin voisi niissä käyttää.

  
Mutta äkkiähän se huomaa, ettei moinen onnistu, paikallaan jämöttäminen usean kuvan ajan etenkin, kun ne kameran säädöt ei suinkaan hetkessä näytä onnistuvan.


Ja jos satun olemaan oikeassa kohdassa oikeaan aikaan, sattuu kamerassa olemaan väärät säädöt, joten minä vain juoksentelen ja "pomo" keskittyy vaikka mammutteihin, jotka pysyvät siinä, mihin ne laitetaan.

 
Eilen oltiin tuntikausia kiertelemässä lahden ympäristöä. Minä halusin koko ajan eteenpäin ja "pomo" halusi minun jähmettyvän paikalleni.


Arvatkaapa, kumpi meistä sai tahtonsa läpi.


Olen mainostanut, miten kiva on hangata poskeaan karheaan lumeen. Se onkin kivaa, mutta kivaa on myös piehtaroida nurmikolla, sammalikolla, kaikkialla.


Ja piehtaroinnin jälkeen sitten vain taas elämässä eteenpäin.


Välillä melkein ehdin kuvasta pois. "Pomo" tietenkin väittää, että hän ihan tarkoituksella rajasi kuvia näin.


Ei kait kukaan oikeasti usko.


Tässähän on mennyt pari viikkoa postaamatta, eikä koko elämä ole ollut auringonpaistetta."Pomo" käy töissä ja on jopa kävellyt aamuisin sinne. Minä olen yksin päivät viettänyt. Naapurissa on nyt tyttökoira, mutta eipä siitä mitään iloa ole, hiljaa siellä omalla puolellaan oleskelee. Parvekkeella olen katsellut usein maailmanmenoa. "Pomo" on aika laiska nykyisin. Väittää, että työtilanne stressaa niin, ettei saa mitään tehdyksi. Minä epäilen, että se ihan luonnostaan on saamaton etenkin nykyisin, kun se on jo kohta eläkeläinen kokonaan. Nyt sillä on ihmeen pitkä työrupeama, mutta kait niitä eläkeviikkojakin vielä tulee.


Sitä ei kuulemma valokuvauskaan innosta tällä hetkellä, mutta kummasti se tuon kameransa kanss jaksaa riehua. Samanlaisia kuvia tuolta parvekkeelta napsii. Kyllä tällä kuvamäärällä voisi useamminkin postata, mutta uskokaa tai älkää, "pomo" ei välttämättä edes avaa konetta moneen päivään. Onkohan se jotenkin sairas?

2 kommenttia:

Párek kirjoitti...

Me kuviteltiin teidän olevan reissussa pomon pätkäeläkepäiviä viettämässä. Palvelijatar sanoo tietävänsä miltä Pomosta tuntuu töissä roikkuessa täyseläköitymistä odotellessa. Se lohduttaa, että aika kyllä kuluu ihan normaalia vauhtia, vaikka välillä tuntuu seisahtuneen kokonaan. Tsemppiä Pomolle! Hauskaa, että kuultiin taas teistä.

Jawa kirjoitti...

Joku päivä minä sellaisen mammutin nappaan... Meillä tuo ihminen suunnittelee jotain leipomuksia, on kuulemma joku tärkeä päivä tällä viikolla. Mitäköhän se tekee -tai no väliäkös sillä, minä en kuitenkaan saa syödä sitä.