torstai 30. marraskuuta 2017

Huomenna se alkaa


Joku ehkä tuntee mammuttiperheen, johon kuuluvat isä Pitkähammas, äiti Hopeaturkki ja lapsi Jääluu, sekä heidän norsuystävänsä Modocin. He aloittavat taas huomenna. Kyseessä on joulukalenteri ja myös kilpailu. Jokaisen päivän tarinanpätkään on kätketty sellaisen kirjan nimi, joka löytyy minun kirjahyllystä. Kirjan nimen lisäksi pitää tietää myös kirjailija. Olen siivonnut rankalla kädellä hyllyjäni ja huomasin, että monta hyvää nimeä on kadonnut. Mutta kyllä sieltä vielä tarvittavat 24 löytyvät. Se, joka ensimmäisenä löytää oikean nimen, saa pisteen. Eniten pisteitä saanut palkitaan ja ehkä muitakin. 

Nimen täytyy olla juuri se, mitä minä ajattelin. Vaikka tarinasta löytyisi muita kirjoja, en niitä hyväksy. Ja siksi myös kirjailija pitäisi tietää. Nimen on oltava juuri siinä muodossa kuin se on kirjan kannessa kuten esim. lauseessa: Kaukana näkyi myös norsuni Modoc. Sen sijaan lause: Kaukana näin myös norsuni Modocin, ei kelpaa, koska haetun kirjan nimi on Norsuni Modoc.Kirjoja, jotka eivät kelpaa, koska ne liittyvät henkilöihin ja ovat siis jo aiemmin löydetty:
Popol Vuh
Shardik
Norsuni Modoc
Mammutit: Hopeaturkki
Mammutit: Pitkähammas
Mammutit: Jääluu

Voi olla, että muitakin entisiä kirjoja tulee, koska en viitsi tarkistaa noita aiempia vuosia. Mutta jos näin käy, kirjat kelpaavat.

Kalenteri on ajastettu aukeamaan aamuyöstä. Arvauksia voi esittää niin pitkään, kunnes olen käynyt hyväksymässä oikean vastauksen. Jokaiselta arvaajalta hyväksyn yhden, sen ensimmäisen arvauksen eli ei kannata luetella kaikkia sanoja ja olettaa, että jokin osuu oikeaan. Jos olen käynyt kuittaamassa, ettei kukaan ole tiennyt, alkaa peli alusta eli jokaisella on jälleen yksi uusi arvaus.

Ei kommentteja: