sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Luukku 24


Aattoaamu avautui talvisena, kauniina, kylmänä, kun Jääluu heräsi. Hän meni ikkunaan katsomaan, vieläkö, tai joko, tonttuja näkyisi kipittämässä puiden alla. Ei näkynyt, ellei tuolla yhden puun latvassa ollut jotain lentotonttuja. Vai oliko ne muuttolintuja? Ei kait. Syysmuuttoa ei enää ollut eikä kevätmuutto ollut vielä alkanut. Oli ne varmaan tonttuja. 

Jääluu oli nähnyt vain tonttujen jälkiä, ei yhtään tonttua. Pitkähammas oli rakentanut tonttuovenkin, jotta tonttujen oli helpompi tulla sisälle tarkkailemaan. Jääluu hiipi tonttuoven luo, mutta ei nytkään onnistunut näkemään mitään. Oven edessä oli kyllä lappu, jossa luki Hyvää Joulua kaikille. Jääluu otti lapun ja meni keittiöön puurolle. Aattona saatiin riisipuuroa. Puuron jälkeen mentiin saunaan, puettiin puhtaat juhlavaatteet, kannettiin pitkä pöytä täyteen kaikenlaisia herkkuja, syötiin ja odotettiin pukkia.

Jäädään nyt vain kaikki odottamaan pukkia. Jos pukkia ei ole, voi odottaa vaikka kiliä. 
Tavataan ehkä ensi vuonna taas. Jos ei tavata, luetaan suoraan ja kerrotaan kaikki puujalkavitsit, mitkä pulpahtavat mieleen.

Hyvää Joulua kaikille!

Tilanne: Mimmi 10, Anita 10,  Jawa 4, Palvelijatar 1

5 kommenttia:

Anita kirjoitti...

Leivon Maurin Kevätmuutto

Anita kirjoitti...

Oikein Hyvää ja Rauhaisaa Joulua!

Párek ja Palvelijatar kirjoitti...

Ei ehditty tänne hyvää jouluaattoa toivottamaan, mutta ollaan ainakin ajoissa toivottamassa teille erittäin hyvää joulupäivää. Ja kiitos jälleen hienosta tarinasta!

Mimmi kirjoitti...

Kauko Heikkilä - Jälkiä?

Toivottavasti teillä on ollut mukava joulu! :)

pirjoanneli kirjoitti...

Anita osui aivan oikeaan. Se yksi luukku vielä on.