perjantai 30. marraskuuta 2018

Huomenna se alkaa


Joku ehkä tuntee mammuttiperheen, johon kuuluvat isä Pitkähammas, äiti Hopeaturkki ja lapsi Jääluu. He aloittavat taas huomenna. Kyseessä on joulukalenteri ja myös kilpailu. Jokaisen päivän tarinanpätkään on kätketty sellaisen kirjan nimi, joka löytyy minun kirjahyllystä. Olen siivonnut rankalla kädellä hyllyjäni ja huomasin, että monta hyvää nimeä on kadonnut. Mutta kyllä sieltä vielä tarvittavat 24 löytyvät. Se, joka ensimmäisenä löytää oikean nimen, saa pisteen. Eniten pisteitä saanut palkitaan ja ehkä muitakin.

Palkintoina vaikka jotain tällaista:
 
kirjoja, näitä tai muita

pelikortteja

 sukkia vaikka tilauksesta

Nimen täytyy olla juuri se, mitä minä ajattelin. Vaikka tarinasta löytyisi muita kirjoja, en niitä hyväksy. Ja siksi myös kirjailija pitäisi tietää. Nimen on oltava juuri siinä muodossa kuin se on kirjan kannessa kuten esim. lauseessa: Kaukana näkyi myös norsuni Modoc. Sen sijaan lause: Kaukana näin myös norsuni Modocin, ei kelpaa, koska haetun kirjan nimi on Norsuni Modoc.

Kirjoja, jotka eivät kelpaa, koska ne liittyvät henkilöihin ja ovat siis jo aiempina vuosina löydetty:

Shardik 

Norsuni Modoc

  Celtika

Mammutit: Hopeaturkki
Mammutit: Pitkähammas
Mammutit: Jääluu

Voi olla, että muitakin entisiä kirjoja tulee, koska en viitsi tarkistaa noita aiempia vuosia. Mutta jos näin käy, kirjat kelpaa.
 Arvauksia voi esittää niin kauan, kunnes olen käynyt hyväksymässä oikean vastauksen. Jokaiselta arvaajalta hyväksyn yhden, sen ensimmäisen arvauksen eli ei kannata luetella kaikkia sanoja ja olettaa, että jokin osuu oikeaan. Jos joku luettelee useita, voi seuraava napata omakseen sen oikean :) Jos olen käynyt kuittaamassa, ettei kukaan ole tiennyt, alkaa peli alusta eli jokaisella on jälleen yksi uusi arvaus.

ps. Jääluu laittaa kortin jokaiselle lapsilukijalle.