keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Koirapuistoilua kesäsäässä


Parina päivänä on käyty molemmissa koirapuistoissa, yleensä siihen aikaan, kun siellä ei ole muita.


Tarkoituksella ei ole vältelty koiria  tai ihmisiä, mutta "pomon" aikatauluista eli työajoista johtuen olemme liikkeellä silloin, kun kukaan muu ei ulkoile. Näin meille usein käy. "Pomo" viettää säännöllisesti epäsäännöllistä aikaa. Tuntee kuulemma itsensä vapaaksi, kun ei ole koko ajan sidottu kelloon.


Minä olen tottunut pienestä pitäen tähän häilyvään päiväjärjestykseen, joten ei haittaa. Pääasia, että pääsen ulos, usein ja pitkäksi aikaa.


Nyt kyllä on sen verran lämmin, että jos ei ole vettä mukana (ja meillähän ei ole näillä kotiseuduilla), riittää vähempikin. Vajaan tunnin jälkeen on jo ihan kiva mennä kotiin juomaan.


Älkää huolestuko. Kyllä tuo "pomo" kantaa vettä mukanaan, jos aiotaan olla pitempään. Näillä työn jälkeisillä lenkeillä vain on rajattu aika. "Pomo" katsoo jotain telkkariohjelmia, jotka säätelevät lenkin pituutta. Säätely kuulemma lakkaa, kunhan taas alkaa tuo eläkeputki.


Tämä on kuulemma koiranputki. Outoja nuo putket, eläkeputki, koiranputki, vesiputki, viemäriputki, teräsputki.


Minusta mukavia putkia on ne, jotka kulkee teiden ali. Niihin mielelläni menisin, mutta ei käy. Ne ovat niitä eiputkia.


Kesä on ihan kivaa aikaa, mutta niinpä on kaikki muutkin ajat. "Pomo" on vähän huono auringossa liikkumaan, mutta onhan noita varjoisia metsiä tarjolla. Minä joskus yritän esittää, että jonkun kivan nurmikon reunalla voitais viettää enemmänkin aikaa. Minä voisin piehtaroida ja "pomo" voisi kuvia ottaa. Aina, kun "pomo" ottaa kameran mukaan, tiedän, että tulee kiva lenkki. Minä saan rauhassa tutustua omiin juttuihini ja pitää kivaa. Harmi, kun tuo nykyinen kamera on sen verran iso, ettei "pomo" viitsi sitä raahata mukanaan aina. Pitäisi saada sille joku pieni taskujuttu.

6 kommenttia:

Párek kirjoitti...

Meilläkin päin on niitä eiputkia. Minkähän takia kaikki kiinnostava on aina ei-ei-ei? Ja sama juttu kameran kanssa, on liian iso ja painava lenkeillä raahattavaksi, mutta kun se on mukana, meikäläisellä on suuri vapaus toteuttaa omia juttuja. Palvelijatar keskittyy kuvaamaan kaikkea tyhjänpäiväistä.
Olispa metkaa tavata Pomon eläkeperiodin aikana. Jos nuo ihmiset tutkisivat tanssivihkojaan ja löytäisivät sopivan päivän ennen heinäkuuta. Kunpa ei helteitä olisi. Minä kun nykyisin oikeasti menen ihan letkuksi auringossa ja palvelijatar on joutunut jopa kantamaan minut kotiin. Palvelijatar on huolissaan, kun väsähtämiseni on ihan uusi ilmiö.

Ragnar kirjoitti...

En ole nähnyt eiputkia. Mitä ne semmoiset ovat? Voikohan niitä maistella? Minä olen nykyään aika hurja maistelemaan kaikkea.

Mûmak kirjoitti...

No, nyt on viileämpää, joten lenkkeily varmaan sujuu.
Tapaaminen on hieno idea.

Mûmak kirjoitti...

Ehkä teillä ei ole eiputkia.
Tokihan kaikkea on maisteltava. Mistä sitä muuten tietää, onko se hyvää.

Ragnar kirjoitti...

Nyt minä tässä joku päivä sitten kohtasin sellaisen eiputken - se ei kiinnostanut minua, mutta mamma kertoi, että se on se semmoinen eiputki. Aika hassu nimi se semmoinen eiputki.

Mûmak kirjoitti...

Hyvä, että näit. Tiedät sitten jatkossa.