maanantai 19. syyskuuta 2016

Syystohinaa


Onpahan taas ollut kauniita päiviä ja hienoja auringonlaskuja. Meillä päivät kuluvat ilman mitään ponnisteluja. Lähes joka aamu hölkätään enemmän tai vähemmän vauhdikkaasti sellainen vajaan seitsemän kilometrin lenkki. "Pomo" nukkuu yleensä puoli kahdeksaan. Lenkille lähtö vie aikansa ja kun aamukahvin vuoro on vasta lenkin jälkeen, onkin jo iltapäivä, kun "pomo" rupeaa miettimään, mitä tekisi. Se on myös koukussa muutamaan telkkariohjelmaan, joten vapaata aikaa ei paljon jää.


Omituinen sosiaalisuuden kausikin "pomolla" on. Sen seurauksena uusi seinänaapuri kävi kyläilemässä ärhäkän vanhan neidin kanssa. Meidän piti poseerata yhdessä, mutta ei siitä oikein mitään tullut. Lulu on aika arvaamaton nainen. Välillä on niin ystävällinat  ettei ole tosikaan. Enimmäkseen on kuitenkin hampaat ojossa tulemassa päälle. Tosin sjei sillä paljon hampaita ole jäljellä, mutta herrasmiehenä ymmärrän väistyä.


Aamulenkeillähän meillä ei ole kameraa mukana, eikä paljon muulloinkaan. "Pomolla" ei ole nyt oikein pientä taskukameraa, eikä se tunnu tottuvan kännykällä kuvaamiseen. Isoa kameraa se joskus kantelee mukana, mutta harvoin silti kaivaa sitä esiin. Eilen sitten käytiin oikein kuvausretkellä.


Noita pehmolelujaan se asetteli kaikkialle. Minä ehdin sinä aikana löytää monta herkkua ja syödäkin muutaman ennenkuin "pomo" syöksyi kaivamaan niitä ulos minun suusta.


Kyllä nämä päivälenkitkin on mukavia.

2 kommenttia:

Párek kirjoitti...

Oho mitkä taivaat taas! Uskomattoman hienot värit.
Vanhat neidit ovat tosiaan arvaamattomia, hampailla tai ilman. Hyvä niille on suosiolla antaa tilaa. Meillä asuu yläkerrassa iäkäs russelineiti, joka on tämän lähiön narttukoirien kauhu. Minua se sietää hyvin, ja muutamia muita uroksia. Minä pidän meteliä meidän rapun kahdelle urokselle, kumpikin asuu samassa kerroksessa kuin me. Hugo on mustavalkoinen iso 'lassie' ja seinän takana asuvan beaglen nimeä ei vieläkään tiedetä,vaikka se muutti tänne jo kohta vuosi sitten. Minä olin täällä ensin, enkä siedä että meidän rappuun ilmestyy muita uroksia, grrrr.

Mûmak kirjoitti...

"Pomo" on aina vain innostunut noista taivaista.
Meidän rapussa elää nykyisin vain narttuja. Ne levittää hajuja hissiin. Ei hassumpaa.