torstai 12. maaliskuuta 2015

Kuu kiurusta kesään


"Pomo" oli eilen kuullut kevään ensimmäiset kiurut ja innostui tietenkin.


Innostui niin paljon, että tuli ajoissa pois töistä ja vei minutkin sitten peltolenkille. Kovin on vähiin käyneetkin lumet sen jälkeen, kun viimeksi täällä olin. Nuo jääpaikat on kyllä edelleen kovin liukkaita. Meinasi "pomo" taas tehdä kuperkeikan, mutta loistavilla balettiliikkeillä vältti sen.


Minä en mitään kiuruja kuullut, ihan muut linnut metelöivät.


 Mutta onko niistä tirpusista niin väliäkään, kun selän alla on kuiva heinänkorsi ja aurinko paistaa.


Olihan siellä muitakin ollut liikkeellä viestejä jättämässä. Onneksi täällä meillä noita koirakamuja riittää joka polulle ja pellolle. Ei tarvitse täällä tuntea itseään yksinäiseksi. Tosin koirapuiston ohi mentiin käymättä siellä. Isojen puolella on niin hirveä kuralammikko portin edessä, että "pomo" ei halunnut minun siitä menevän. Pienten puolella oli sitten muutama iso uros, joten ei viitsitty kokeilla, miten ne suhtautuisi tällaiseen pieneen mieheen. Mutta tulihan tuota lenkkeilyä ihan tarpeeksi.


Meillä on kotona meneillään sisälöämpötilanmittaus, jonka perusteella sitten patterit säädetään. Meillähän on nyt kesähelle, kun aurinko koko päivän paistaa ikkunoista sisään.


"Pomo" on sitä mieltä, että talvella vain lisätään vaatetta tarpeen mukaan, jos tulee kylmä. Se on niin ihastunut tähän meidän korkeanpaikanleiriin, että on valmis kestämään pienet ja isommatkin epämukavuudet, kunhan vain saa katsella horisonttiin.


Minä en niin noista horisonteista välitä, mutta näkee näistä ikkunoista oman kuvansa lisäksi senkin, jos joku liikkuut alhaalla kävelytiellä.


Jokainen on varmaan huomannut, miten valon määrä on lisääntynyt siitä, kun oli talvipäivänseisaus. Ja sehän tietää, että meidän aurinko on kiertänyt jo hyppyrin toiselle puolen laskemaan. Jotenkin tuntuu, että tämä keväinen valon lisääntyminen on paljon nopeampaa kuin sitten se valon väheneminen. Johtuneeko siitä, että vähenemisen alku osuu keskelle kesää, jolloin elämä muuten tuntuu valoisammalta kuin keskellä talven räntäsateita.

Ei kommentteja: