keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Kunnon kohotusta?


Taas on lenkkeilty vähän enemmän, kun "pomo" taas yrittää kuntoansa nostaa. Kauheasti se puuskuttaa ja yskii ja rykii ja köhisee etenkin mäkikohdissa, joten ehkä jonkinlainen kunnonkohotus olisi tarpeen. Arvatkaas, mitä kukkia tässä kuvassa on.

 
Nehän on ketunleipiä eli käenkaaleja. "Pomo" ihastui ikihyviksi, kun nämäkin jo kukkivat. 

  
Minä en noista kukista niin piittaa. Sen sijaan olisin halunnut tuonne kivaan koloon jyrkänteen alle tunkea, mutta "pomohan" ei jaksanut tätä pientä syrjähyppyä tehdä, eikä fleksi ollut tarpeeksi pitkä, joten palasin kiltisti tielle.


Tällaiset tasamaat ja aukeat metsiköt sopivat "pomollekin" etenkin, kun on tuota "niin kaunista keväänvihreää puissa", kuten lausunto kuului. Puista en tiedä, mutta maassa oli kaikkea kivaa, leipääkin olisi ollut, mutta siitähän seurasi taas hirveä huuto ja karjunta, että  "IRTI!!!" 


Ihan sama minulle. hajutkin riittää. Ja nämä kukat ovat valkovuokkoja, jotka ovat nyt valtakasveja näissä meidän metsissä.

Eilen tuli sellainen suru-uutinen, että Ilkka Hanski, "pomon" entinen ope ja esimies ja työkaveri on kuollut, hieno ihminen ja kuuluisa ekologi, jolla oli tietoa ja joka ei pelännyt käyttää tietämystään ja sanoa mielipiteitään asioista.

4 kommenttia:

Ragnar kirjoitti...

Mamma joutas myös kuntokuurille, ei lähe. Kukkia me tunnetaan huonosti, mutta sen olen kuullut, että kukkapenkissä ei saa kävellä. Se ei kyllä mitenkään liity kukkiin, koska kukkia ei ole näkynyt. Ei se näytä penkiltäkään. Hyvä kakka-alusta kyllä. Kivoja ulkoilumaastoja siellä. Meillä on fleksin käyttö ruvennut vähenemään. On tuo metsä. Ja remmilenkillä tavallinen remmi. Hajut on kivoja. Harmi, kun niitä ei ole kotona - semmoisia mielenkiintoisia ainakaan.

Párek kirjoitti...

Täälläkin nyt yskitään, köhitään ja läähätetään Palvelijattaren toimesta. Eilen pelkäsin sen silmien pullahtavan päästä, kun ei meinannut yskimisestä tulla lainkaan loppua.
Hienosti kukkiin ketunleivät. Niitä muita leipiä minäkin bongailen maastossa silloin tällöin, ja Palvelijatar saa sätkyn. Kiljuu "Jätä!! Anna olla!!" ja tempoo flexiä raivokkaasti.

Mûmak kirjoitti...

Meidän pitää joku päivä viedä nuo omistajat yhdessä lenkille, jos ei muut konstit toimi.

Mûmak kirjoitti...

"Pomo" sai troppeja, mutta ei nekään heti näytä tehoavan.
Miksiköhän nuo ihmiset kiihtyy, jos löytää leipää?