torstai 23. maaliskuuta 2017

Lintujen kyttäystä


Kauniin aamun kunniaksi puretaan tätät kuvasatoa.


"Pomo" kerää lintupinnoja, joten minäkin pääsen pitkille lenkeille. Tosin samoja hanhia siellä näyttää olevan koko ajan. 


Näillä kieppeillä nähtiin harmaahaikaroita varmasti ja kaulushaikara epävarmasti. Minulla ei ollut mitään epävarmuutta hajuaistini kanssa.


Kunnon lintubongarin tavoin "pomo" käveli yhtenä päivänä jätevedenpuhdistamolle asti bongaamaan telkän. Tavia ei löytänyt vaikka sen piti olla siellä, mutta sentään se pullasorsa on nyt nähty.


Kuraistahan tämä liikkuminen on, mutta ei se minua haittaa.


Metsäpolut on vielä ihan jäisiä, joten kovin hitaasti "pomo" usein köpöttelee.


"Pomon" kengänpohjat on puhki, joten ei paljon auta vaikka päällinen olisi veden kestävä. Mutta ei kuulemma kannata nyt ruveta uusia talvikenkiä metsästämään, kun kohta on kesä.


Ja lätäköitä on kuulemma kiva kuvata vaikka olisi märät jalat..


Minusta on kiva piehtaroida. Yleensä on vielä hankia riittänyt, mutta yhtenä päivänä sain toisen kulkeni aika kuraiseksi, kun oli niin pieni lumilämpäre, että vierähdin yli.


Muutaman kerran on kuulunut ikäviä pamauksia, mutta "pomon" mielestä olen nykyisin vähän rauhallisempi niiden suhteen. Siis kyllä minä panikoin, mutta kykenen jonkun ajan jälkeen liikkumaan, jos pauke loppuu.


Tänään paistaa, mutta on satanutkin, sekä vettä että lunta.


On ollut sumuisia aamuja


 ja pilvisiä iltoja.


"Pomo" sai pitkän odotuksen ja useiden puhelujen jälkeen ostamansa ompelukoneen kotiin, mutta ei ole sitä vielä kokeillut.


"Pomo" löysi myös lintukirpun ja sai tosi ikävän näköisen käsivarren. Väittää kyllä, että minä sen kirpun löysin ja toin "pomolle". Ei minulla mitään mätiviä patteja ole, joten kenenkähän lie vika.


Mukavaa kevättä kaikille!

4 kommenttia:

Mimmi kirjoitti...

Voi kuule, kerro sille pomolle, että nyt juuri on oikea aika ostaa uudet talvikengät, kun kaupat haluavat tyhjentää varastonsa ja myyvät huokeammin hinnoin pois seuraavan sesongin alta. :D
Viikin pelloilla käy tuo mun ihkaoikea iskä aika usein tiiraamassa tipusia. Se on ilmeisesti hyvä paikka. Se on harrastanut tota lintuhapatusta jo useamman vuosikymmenen. Hullu ukko! Arvaa vaan, missä minä vietin lapsuuteni!
Me voitaisiin tässä jonain päivänä tulla teitä moikkaamaan, vaikka pitkälle lenkille meistä ei olekaan.

Párek kirjoitti...

Niin on eläviä kuvia, että Palvelijattaren piti takajalkansa tarkistaa ovatko märät noista lätäköistä.
Lupailevat aurinkoa koko maahan perjantaiksi. Eiköhän ala lumi sulaa syrjäisemmiltäkin poluilta. Palvelijatar luki jostain lehdestä niksin, että jalat säilyy kuivina,kun laittaa sukkien päälle pakastepussit ja sitten saappaat jalkaan. Tuli mieleen niistä Pomon puhkikävellyistä kengistä ;)

Mûmak kirjoitti...

Tavattiin joku, joka tuunisti lunnikoiran.
Pikkulenkit on mukavia seurassa.

Mûmak kirjoitti...

"Pomo" sanoi, että muovipusseissa jalat kastuisi sisältäpäin :)