sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Käki kukkuu siellä


Se oli kevään ensimmäinen käki. Viidesti vain eka kerralla kukkui. Se kuulemma tietää viittä tulevaa onnellista vuotta. Onni on siis vähentynyt. Viime keväänä laskeminen lopetettiin 35 kohdalla. Mutta ensi keväänä taas uudet kukunnat. Aina luvassa on vähintään yksi onnellinen vuosi.


Kasvimaalla voipi olla edessä marjapensaiden tuho. Äkämäpunkkeja esiintyy nyt meilläkin. Nehän leviävät tehokkaasti, jos jollakin naapurilla on saastuneita pensaita. Katsotaan tämä kesä ja jos satoa ei tule, kaivetaan vanhat pensaat pois ja istutetaan uudet uuteen paikkaan.


 Kasvimaalla tassut likaantuu ja "pomo" sitten pyyhkii niitä kotiin tullessa tassupyyhkeeseen. Tällä kertaa minä pesin kurat pois kahlaamalla koko ison lammikon läpi. Puhdasta tuli!


Puhtain tassuin mentiin sitten käväisemään Jawan luona.


Löysin Jawan luun ja söin sitä. Jawa vahti syrjäsilmällä, jääkö hänelle vielä jotain. Kyllä jäi.


Varsinaisesti mentiin katsomaan rottia, joita siellä myös elää. Minä en niitä kovin paljon saanut katsella, mutta "pomo" hypisteli aikansa. 


Tästä aremmasta (on niillä nimetkin, mutta liian vaikeat äkikseltään muistettavaksi) oli helpompi saada kuvia, koska se ei tunkenut niin kiinni linssiin.


Rohkeampi yritti tunkea ihan kiinni koko ajan, joten kuvista tuli epätarkempia.


Tämä on sellainen kiharakarva, joten sekin vaikuttaa ulkonäköön. Hieno kerrostalo näillä on ja paljon aktiviteetteja, jotta voivat elää inspiroivaa rottaelämää.


Kotiin kun päästiin, lepäilin. Matkustelu on kuitenkin aika väsyttävää vaikka olisi kuinka tottunut. "Pomo" on kyllä tyytyväinen, kun matkustan nykyisin täysin tyynesti. Metrolla nyt mentiin. Sehän on ihan tuttu juttu.

6 kommenttia:

Párek kirjoitti...

Jestas, rottia?! Minä en ole eläissäni moisia nähnyt livenä, telkussa kyllä. Palvelijatar vähän puistattelee, mutta kyllä Se väittää lemmikkirottaa silittäneensä joskus.
Vähän epäilen kahlailisinko noin isossa lätätössä, jossa sinä runsaslukuisia varpaitasi huljuttelit, Mûmak. Mullahan voisi kastua perhekalleudetkin!

Mûmak kirjoitti...

Rotat on mukavia muuten, mutta ne kynsii nenää, jos kuonon työntää häkkiin. "Pomolla" on läheinen suhde rottiin, niitä on ollut kotona ja töissä.
Sinullahan onkin lyhyet jalat ja jättikokoiset kalleudet ;) Minulla pitkät jalat ja pienet kalleudet :( Mutta ei tuo kovin syvä lätäkkö ollut vaikka oli laaja.

Jawa kirjoitti...

Visenya on harmaa ja Nemi (=Nymeria) on musta. Kuulemma. En minä niitä saa ikinä katsoa, mutta ne saavat kyllä katsoa minua. Epäreilua.
Meillä kukkui kuulemma lenkillä käki, ei tuo niitä missään välissä laskenut mutta arvio 1 kukkuu/2 sekuntia ja ainakin 2 minuuttia kukkumista. Eli 60 kukkuuta. Matontamppaaja näyttää myös heränneen talviuniltaan.

Mûmak kirjoitti...

Matontamppaajat on ikävä juttu! En tykkää. Teillä on siis enemmän noita onnellisia vuosia kuin meillä, mutta ei se haittaa.
Miksi rotilla on noin hankalat nimet? Kuka noita muistaa.

Jawa kirjoitti...

Tuon ihmisen mielestä niiden pitää olla jostakin sarjasta, jokin "peli" tai jotain. En minä tiedä, sitä ne tuijottavat aina välillä telkkarista.

Mûmak kirjoitti...

Ai tällaisia juttuja... Minusta nimien pitäisi olla selvästi ymmärrettäviä kuten vaikkapa Mûmak tai Jawa. Mutta minkäs noille ihmisille mahtaa.