lauantai 23. toukokuuta 2015

Siivouspäivä ja sisustusvinkkejä


Täsmälleen tässä samassa paikassa "pomo" on istunut illat jo yli seitsemän vuotta. Edessä on televisio ja ympärillä kaikki tarpeellinen rekvisiitta eli neule, kirja, lehti, läppäri, känny ja usein myös punkkulasi ja jotain naposteltavaa. "Pomollahan" on sisustukseen sellainen asenne, että kun kerran on löydetty huonekaluille hyvät paikat, niitä ei sitten siirrellä.


Väliaikaisesti, kuten esimerkiksi tänä aamuna, tuolissa on saanut istua joku vieraskin. Nyt siinä ei sitten istu enää kukaan. Siivouspäivän kunniaksi taloyhtiö oli tilannut siirtolavan, johon sai viedä tavaraa. Sinne tuoli päätyi Henun ja Thomaksen ystävällisellä avustuksella. Alunperinhän, silloin vajaa neljäkymmentä vuotta sitten, tuoleja oli kolme. Yksi muutti aikoja sitten toiseen talouteen ja yksi on lojunut vinttikomerossa. Vintin kanaverkkohäkkikin tyhjeni. Siellä oli kaksi keittiön tuoliakin, kun "pomon" mielestä pienessä keittiössä ei tarvita kuin yksi vierastuoli ja yksi tuoli omaan käyttöön. Saman pettämättömän logiikan mukaan olohuoneessa on ollut vain yksi tuoli. Nyt ei sitten ole yhtään. Ehkä ikkunaremontin jälkeen kuulemma harkitaan ostamista. "Pomolla" on kyllä tiukka pyrkimys tavaran vähentämiseen, mutta veikkaan sen silti hankkivan jonkun tuolin, jossa voi istua neulomass ja muka katsomassa telkkaria.


Nyt käytössä on vain sohva ja iso jumppapallo. Sohva ei kuulemma ole mukava istumapaikka, joten saas nähdä rupeaako "pomo" liikkumaan enemmän. Tänään se kyllä nukahti tuohon sohvalle, kun yritti katsoa telkkaria.


Aamulla sohva oli minun käytössä. Nukuttiin siinä yö, kun makkarissa oli tyttöjä.


Siirryin kyllä heti omaan sänkyyn, kun tytöt heräsivät. Tässä nyt sitten ovat meidän keittiön tuolit estämässä lattialle putoamista eli tällaisessa tapauksessa keittiössäkään ei ole tuoleja. Mutta älkää huolestuko, parvekkeella on kaksi tuolia ja ompelukoneen luona yksi satulatuoli, joten eiköhän me pärjätä. Veikkaan, että "pomo" heti huomenissa pesee toisen parveketuolin ja laittaa sen tuohon vakiopaikalle. Parvekkeen kaksi tuolia ovat kuulemma tarpeen vieraiden varalta. Siis, jos joskus on yksi vieras, jonka kanssa on kiva istua parvekkeella. Jos sattuisi olemaan useampia, niin sitten istuskellaan lattioilla. Sehän pitää nivelet notkeina, kun pitää könytä lattialle ja vielä päästä sieltä ylös.


Meillä on siis ollut pikkuväkeä kylässä.


Muuten on vietetty ihan rauhallista kotielämää omien kamujen kera


ja välillä vähän levätty.


Kaunista on ollut


aamuisin


että iltaisin. Ja siinä välissä on satanut ja tuullut. Tuuli on välillä ollut niin kova ja äänekäs, että on meinannut stressata. Etenkin, kun olin mukana sitä vinttikomeroa tyhjentämässä vapisutti, kun, tuntui, että katto lähtee lentoon

2 kommenttia:

Párek kirjoitti...

Siellähän tapahtuu vaikka mitä! Meiltäkin lähti pari vuotta sitten tosi vanha nahkakalusto olohuoneesta ja vaikka mitä roinaa kellarista. Minä olen tyytyväinen niin kauan kuin täältä löytyy loikoilupaikkoja joka huoneesta. Palvelijatar rauhoittui piirun verran kun kamat väheni. Kevät on muutosten aikaa ; )

Mûmak kirjoitti...

Kyllä minullekin hyvin riittää sänky, sohva ja oma koppi. "Pomo" kyllä taitaa kaivata tuoliaan ;)