lauantai 16. toukokuuta 2015

Kesäloma alkoi


"Pomo" aloitti kesänsä raahautumalla ennen aamukahvia kasvimaalle. Siellä oli kova tohina käynnissä. Mehiläiset oikein joukolla pörräsivät kukissa. Nyt jännätään, missähän ne asustavat. Ei meidän palstalla näkynyt pesää ainakaan nyt. Viime kesänähän ne pesivät meidän palstalla kiven alla. Se huolestutti "pomoa". Pelkäsi, että pistävät minua. Nyt on se pesäpaikka tuhottu ja toivotaan, että uusi pesäpiakka olisi löytynyt jostain muualta. Kyllähän me tykätään mehiläisistä, mutta minun kuononi ei ehkä jaksaisi pysytellä niistä erossa, jos pörräisivät ihan nurkissa.


Onhan "pomo" tuolla jotain saanut aikaankin,


mutta vauhdilla heinät ja muut ei-toivotut kasvit valtaavat alaa. Sehän tarkoittaa sitä, että toistekin pitää mennä kasvimaalle.


Koivuissakin alkaa olla jo ihan kunnon lehdet
 

ja kohta taitaa kielotkin kukkia. Kielot ovat tehokkaita maan valtaajia. Täällä on isoja alueita aivan täynnä kielokasvustoja.


Tänään oli Siilitien 60-vuotisjuhlat. Me ei kasvimaakeikan jälkeen jaksettu lähteä juhlimaan, mutta nähtiin sentään lenkillä hevonen.


Henun meille antama paprika on kypsyttänyt ensimmäisen hedelmänsä.


Toinen on vielä vihreä, eikä uusia alkuja tai edes kukkia näy. Saas nähdä, tuleeko enemmänkin satoa.


Oli ihana kesäilta pitkästä aikaa. Valoahan alkaa olla jo reippaasti, mutta lämpö antaa odotella itseään.

4 kommenttia:

Párek kirjoitti...

Palvelijatar hengästyy jo kasvimaan kuvia katsellessa. Pistää kädet kainaloita myöten ristiin, ettei meillä ole kasvimaata. Sehän tykkää ihan hirveästi istuttaa, kylvää ja kerätä satoa, mutta se kitkeminen ja kasteleminen ei ole Sen juttuja. Ei sillä kyllä mitään sadonkorjuuta olisi, Se hoitaa kaiken kuoliaaksi. Paitsi toivottavasti ei minua.

Mûmak kirjoitti...

"Pomolla" taitaa onnistua lähinnä kitkeminen. Sitä se yleensä tekee, kun kasvimaalla käy.
Ei sinua saa hoitaa kuoliaaksi. Ei Palvelijatar pärjäisi ilman sinua.

Jawa kirjoitti...

Kuulemma toinenkin eteenpäin laitettu paprika on vähän hiljaiselossa. Tuo ihminen mietti, että voisiko olla valon määrästä kiinni, eli että on liian pimeää? Meillä noita tulee paljon, minä en tietenkään saa yhtään...

Mûmak kirjoitti...

En minäkään saa tuota maistaa, mutta ehkä, jos niitä tulis lisää. "Pomo" miettii, josko istuttaisi tuon kasvimaalle, kunhan kesä tulee.