maanantai 1. joulukuuta 2014

Juomaton joulukuu?


Auringonnousukin näkyy tähän vuodenaikaan niin, että siitä saa kuvia. Tänä aamuna olikin kaunis aamutaivas.


Jostain syystä "pomo" rupesi miettimään, pitäiskö hänen yrittää olla aikaansa edellä ja pitää juomaton joulukuu ennen niin yleistä tipatonta tammikuuta. Hyvin äkkiä se kuitenkin teki kaikenlaisia lievennyksiä, kuten 'jos ystävien tavatessa viiniä' tai 'jos on juhlat' ja jopa 'jos on jostain syystä pakko'. Joten niinpä niin! Ei ole "pomosta" edelläkävijäksi. Laahaa vain muiden perässä.  Onneksi minä saan rauhassa juoda niin paljon kuin haluan.


Oli hieno aamu. Nukuttiin pitkä, pitkä yö, kun eilen "pomo" nukahti jo ennen yhdeksää. Valvominen vaatii veronsa. Aamulenkille mennessä oli jo valoisaa, kun kaunis päivä oli tulossa. Maa oli mukavasti kuurassa.


Minä tykkään tällaisesta ja "pomokin" tykkää. Piehtarointi (siis minun, "pomo" ei piehtaroi) tuntuu kivalta, eikä tassut kuraannu. "Pomo" taas tykkää, kun ilma on kevyttä hengittää.


 "Pomon" päivä kului joutavissa selvittelyissä. Kävi se kuntosalilla, mutta enemmän aikaa vietti kaupoissa. osti jotain tarjouksia, jotka ei sitten tulleetkaan. Siinähän tuhraantuu aikaa, kun kassa selvittelee, onko olemassa tarjous ja jos, niin miten saadaan kassakone yhteistyökykyiseksi. Rahallisestihan kyse ei ollut kovin monesta eurosta, mutta "pomoa" ärsytti, kun oli ostanut juuri tarjouksen takia. Sitten ei ärrä-posti löytänyt pakettia vaikka sitä etsittiin ja etsittiin. Löytyi se sitten, kun "pomo" oli puolivälissä kotiin. Mutta päästiin me lenkille vielä ennen iltapimeyttä, joka kyllä tulee nykyisin hyvin aikaisin.


Onneksi tuo ulkoilu aina piristää "pomoakin". Ellen minä veisi sitä säännöllisesti ulos, se varmaan joskus halkeaisi kiukkuunsa, vaikka muka yrittää olla muka tyyni ja rauhallinen.


Tänäänkin näkyi auringonlakua, tosin vain kapeana vyöhykkeenä taivaanrannassa, kun pilvipeite täytti suurimman osan taivasta.


Mutta se vähä, mitä näkyi, oli aika rajua.

3 kommenttia:

Párekin Palvelijatar kirjoitti...

Oho, onpas teidän taivailla mahtavat värit!
Herttinen, vai juomaton joulukuu? No ei kuulosta kivalta. Minä lipeän jo siitä tipattomasta tammikuustakin ihan sujuvasti. Viimeksi se oli muistaakseni puolikas tammi- ja toinen puoli helmikuuta, sitä tipatonta. Tai sitten se oli jotenkin toisin ; )

Anonyymi kirjoitti...

Luulin että kirjoitusvirhe ja olisi pitänyt olla Juovaton Joulukuu ? Työkaveri piti viime vuonna tipattoman tammikuun ja oli äkäinen vielä maaliskuussakin. Ei pidä urheilla vakavilla asioilla.

Mûmak kirjoitti...

Älkää huolestuko. "Pomon" aikakäsitys on kummallinen. Sen joulukuu ei välttämättä ole kovin pitkä. minä kyllä raportoin, milloin joulukuu loppuu. Toisaalta siellähän oli kaikkia poikkeuslupia.