lauantai 5. syyskuuta 2015

Siivouspäivä muka


Ainakin se tietää pyykkipäivää, kun petistä napataan lakanat pois. Me Pingun kanssa seurattiin tilannetta,


Pingu kuitenkin väsähti odottamiseen ja låhti pois.


Alkoi se minuakin väsyttää, kun ei mitään valmista näyttänyt syntyvän. "Pomo" meni kauppaan ruokaostoksille, pyykkäsi ja kokkasi.


Minä nukuin, sillä ei se siivous oikeastaan yhtään edistynyt. Puhtaat lakanat saatiin sänkyyn, mutta siihen se jäi. Johonki "pomo" kuitenkin hukkasi sateisen päivän.


Illan lähestyessä sateet loppuivat ja aurinko alkoi paistaa. "Pomo" on joskus ollut innostunut pilvistäkin. Sillä on hiukka liikaa noita harrastuksia. Ei ehsi kaikkea kunnolla harrastamaan.


Saa se noista pilvistä kuitenkin tarkempia kuvia kuin minusta.


Aurinkoahan on tietenkin aina pakko kuvata, tai siis auringon värjäämää taivasta.


Synkältä näyttää pilvi, kun aurinko menee sen taakse piiloon.


Se piilopaikkapilvi olikin jännänmuotoinen viuhka. (Yhdyssanoista puhutaan nykyisin paljon ja usein. "Pomon" mielestä tärkeintä sanoissa on, että tulee ymmärretyksi.)

4 kommenttia:

Párek kirjoitti...

Taivasmaisemat ovat aina hienoja ja mielenkiintoisia. Jos me asuttais niin korkealla kuin te, ei minun tarvitsisi joka kuvassa esiintyä. Bloginikin vaihtuisi pilviblogiksi.
Yhdyssanoista on hälinää, kun kielioppi muuttuu. Ennen oli ihan yksiselitteisen selvää, että jännänmuotoinen on yhdyssana, koska se on adjektiivi. Nykyisin siitäkin väännetään kättä. Palvelijatar on suomen kielen kanssa työskennelleenä vähän huvittunut nykyisestä vouhkaamisesta. Kielioppihan on ihmisten keksimä juttu. Säännöt muuttuvat maailman mukana. Vaikka joku sairastuisikin äidinkielen vääntelystä, ei siihen sentään kuole.

Ragnar kirjoitti...

Mä ihan järkytyin eilen, kun mamma vei mut kyläilemään ja autolta Musterille kävellessä kastuin ihan kokonaan. Ihan hirmuna satoi vettä. Se on tämä pentukarva, joka on niin kovin vilpoisa.

Mûmak kirjoitti...

Ihan samaa mieltä ollaan noista yhdys sanoista. "Pomoa" on kovasti kiusannut noissa vieraissa kielissäkin koulussa se pilkun viilaaminen. Äidinkieli meni oikein ihan itsestään, mutta muissa tuli aina virheitä. Siksi "pomo" on nyt innoissaan tuosta espanjasta, kun se ei ole niin nokonuukaa. Onneksi meillä koirilla on kaikki muodot hyväksyttyjä.

Mûmak kirjoitti...

Pentukarva on kyllä aika turha kapistus sateessa. Minua ei kyllä nykyisin mikään saa haittaa. Aika hyvin tuo alusturkkini pysyy kuivana pahemmillakin sateilla. Kyllä se sinullekin kunnon karva vielä kasvaa.