perjantai 18. syyskuuta 2015

Trooppista syysmyrskyä?


Eikö se nyt ole vähän ristiriitaista - tropiikki ja syys? Myrsky täällä kyllä selvästi on. Minähän toivoin, että ikkunaremontti lopettaisi ne pelottavat vinkumiset ja paukkeen. No, voipi olla, ettei ikkunat nyt kolise tai suhise, mutta tuuli pauhaa tuolla ulkona nurkissa ja sade hakkaa täydellä teholla uusiin ikkunalaseihin. Minua on kyllä pelottanut välillä aika paljon. Nytkin lymyilen tuolin alla. "Pomo" istuu tuolilla kirjoittamassa sanelun mukaan.


Annoin sille luvan laittaa noita taivaskuviakin mukaan, kun niitä on kerran otettu. Aamulla näkyi melkein aurinkoakin, mutta paksujen pilvien lomasta vain. 


Kyllä ilmasta kuitenkin selvästi näki, että myrsky on nousemassa.


Ja kyllähän se sateeksi, rankkasateeksi muuttui. Pikkuisen uskalsin välillä ikkunasta kurkistaa, mutta enhän minä mitenkään ymmärätänyt, mistä on kyse.


Satoi nin paljon, että oltiin tosi tyytyväisiä, kun oli hoidettu aamulenkki hyvissä ajoin ennen sateita. "Pomo" sanoi, että sadetutka on mukava keksintö lenkkeilyjen ajoittamisen suhteen.


Ei se sitten kuitenkaan tutkaa tutkinut, kun oli ollut jonkin aikaa kuivempaa. mentiin komeasti koirapuistoon tarkoituksena tehdä pitempääkin lenkkiä. Ei tehty. Hädin tuskin ehdin tärkeimmät uutiset tutkailla, kun lähdettiin takaisin kotiin. Alkoi sataa. Nyt sitten ollaan taas tyytyväisiä, ettei olla ulkona. Iltalenkki saattaa jäädä lyhyeksi, jos ei tyynny. Minä en tuollaisessa möykkeessä paljon viitsi lenkkeillä. Onneksi maha on taas kuosissa, joten ei tässä ihmeempiä kiireitä toistaiseksi ole.

2 kommenttia:

Párek kirjoitti...

Tuli teidän uudet ikkunat testatuiksi. Hyvin kestivät myrskyn. Kivaa, että vatsasi on kunnossa. Juu, ei tykätä tällaisista myräköistä mekään. Kaatosade ja myrsky ei voi olla kenenkään mieleen. Ei me uskota. No, ikkunan takaa lämpimästä ja kuivasta paikasta katsellessa menettelee. Voisi kyllä riittää tältä syksyltä myräkät. Ei näytä lupaavalta tänään ainakaan.
Mutta kivaa viikonloppua ilmoista huolimatta!

Mûmak kirjoitti...

Kiitos toivotuksista. Nyt on aika rauhallista, mutta kyllä tässä on jouduttu myrskyä kuuntelemaankin.