maanantai 23. marraskuuta 2015

Se on sitä työelämää taas - ja joulukalenterin odotusta


Eilen oli vielä kotipäivä, mutta tänä aamuna "pomo" lähti töihin pilkkopimeässä. Käytiin toki sitä ennen lenkillä, mutta kuvat on eiliseltä. Kovasti odotettiin lunta, mutta ei näitä oikein kinoksiksi voi sanoa. Uskotaaan kuitenkin, että vielä sitä luntakin tulee kunhan jaksetaan odotella. Nythän on taas luvattu lämpenevää ja vesisateita tälle viikolle. Mitenkähän "pomo" saa asiat sujumaan, kun joutuu tuntikausia lorvailemaan työpaikalla, ei nimittäin ole saanut paljon mitään aikaan vaikka on koko päivät ollut kotona tuolla eläkejaksolla.


Otti se eilen jotain joulukalenterikuvia. Minähän siis avaaan joulukalenterin 1.12. kuten asiaan kuuluukin. Joulukalenterin jokaiseen luukkuun on kätketty jonkun "pomon" kirjahyllyssä olevan kirjan nimi. Esim. lause "Eilen tapasin seitsemän veljestä." tarkoittaa tietenkin kirjaa Aleksis Kiven kirjaa Seitsemän veljestä. Sen sijaan lause "Eilen minulla oli tapaaminen seitsemän veljeksen kanssa." ei viittaa mihinkään, sillä kirjan nimen täytyy esiintyä juuri sellaisena kuin se on kirjan kannessa. Kalenteri avautuu joka päivä ennen kello yhtä yöllä. Se, joka ensimmäisenä ehtii kommentteihin kirjoittaa oikean kirjan nimen, saa pisteen. Jos joku todistettavasti löytää sellaisen kirjan, mitä "pomo" ei ole tarkoittanut, hän saa puoli pistettä. Jouluaattona pisteet lasketaan yhteen ja eniten pisteitä kerännyt saa pokkarin. Palkinnon voittaja voi vaikuttaa siihen, mikä pokkari tulee. Koska täällä ei kovin moni vieraile, kannattaa ehdottomasti osallistua. Anonyymien kannattaa jotenkin nimetä itsensä, sillä anonyymejä voi olla useita. Katsotaan sitten ajan koittaessa, miten pitkä vastausaika tulee olemaan.

2 kommenttia:

Ragnar kirjoitti...

Siellä on kuvassa mamman mielestä selvästi Manu ja Diego. Kolmatta ei kuulemma tunnista, ellei se ole joku Horton. Minähän en tunnetusti taas ymmärrä, mistä mamma puhuu. Kivat kuvat. Hauska tuo kalenteri-idea. Mä en kyllä tiedä, mikä se semmonen joulu on. Veikka puhuu joululahjoista ja mamma nyrpistelee nenäänsä aina, kun joku sanoo sanan, joka alkaa sanalla joulu. Tuo valkoinen ja kylmä lumi... siitä en tiedä, miten siihen suhtautuisin. Ei se vauhtia ainakaan tunnu hidastavan.

Mûmak kirjoitti...

Minä saan jouluna paketteja, joita on kiva repiä auki. Nyt toivon uutta isoa luuta, kun alkaa olla entinen loppuunkaluttu. Epäilen kuitenkin, että saan sellaiset heijastavat valjaat, kun ollaan menossa uudeksi vuodeksi raketteja pakoon pimeille seuduille.