lauantai 2. heinäkuuta 2016

Aikainen itikka veret nappaa


"Pomo" heräsi neljältä ja asai kuningasidean lähteä viemään kurpitsan taimet kasvimaalle. Se on kovin menestyksekkäästi kasvattanut taimia parvekkeella, mutta ollut kykenemätön siirtämään niitä palstalle. Elina otti kiltisti härkäpavut ja kukat, mutta ei huolinut kurpitsoita, jotka jo kukkaa pukkasivat vaikka olivat pienissä ruukuissa. Siispä raahustettiin (se "pomon" jalka, jota ei vieläkään ole näytetty lääkärille!) ennen viittä ulos. "Pomon" suunnitelma penkkien tekemisestä kuoli alkuunsa, kun valtaiset itikkaparvet syöksyivät sen kimppuun. Niinpä kurpitsat päätyivät yhteen ryhmään. Saavat kuulemma nyt pärjätä ihan omillaan.


Kasvimaalla olisi kyllä kitkijälle töitä, mutta taitaa jäädä syksyyn. Kai se tuo "pomon" koipi joskus paranee. Maanantaina "pomo" menee viimeistä työjaksoaan suorittamaan, joten sekin estää kitkupuuhat. Saa nähdä, tuleeko halloweenkurpistoita tänä vuonna.


Jawakin oli meillä yhtenä päivänä käymässä hetken aikaa. Jawa oli ollut operoitavana ja oli meillä, jotta perheensä pääsi leffaan. Jawalle ei laitettu kauluria, kun Henu ei raskinut, vaan sitä vahdittiin yötä päivää, etttei pääse nuolemaan haavojaan. Eihän se tuota niskaa toki olisi voinutkaan nuolla, mutta siltä otettiin myös pallit pois, kun oli kasvain kuten tuossa niskassakin. Noin sitä pitäisi eläimiä hoitaa. Henu ja Thomas valvoivat vuorotellen ja uhrasivat lomansa siihen. Minulle olisi varmaan vain kauluri laitettu.


Tuosta niskasta näkyy hyvin, miten pitkä ja paksu turkki Jawalla on. Viisi
senttiä!


 On me oltu mummoilemassakin, mutta mummo on kovin huono ottamaan kuvia nykyisin. Ufoja vain kuvailee


ja noita tulevia taloja. Kohtahan noihin uusiin taloihin pääsee väki muuttamaan. Saa nähdä, tuleeko paljon uusia koiriakin.

6 kommenttia:

Párek kirjoitti...

Jawalle ja Pomolle paranemista ja parempia päiviä! Meidän kaveri, kiinanpalatsikoira Kalle 9v siirrettiin juhannuksena sateenkaarisillalle, kasvain keuhkossa. Surullista.
Teillä on hyvä sijainti, ei haittaa uusien talojen ilmaantuminen mitenkään. Näkymät teillä säilyy loistavina.

pirjoanneli kirjoitti...

Kiitämme tpoivotuksista.

Jawa kirjoitti...

Pöh, ei minua olisi tarvinnut vahtia. Olin ihan kiltisti, vain sen verran halusin nuolla kuin haavoja kuuluukin nuolla. Se oli kuitenkin ihmisten mielestä liikaa -pöh, enkös minä paremmin tiedä miten haavojani kuuluu hoitaa...

Mutta nyt on ihana elämä ilman niitä kiristäviä lankoja, voi oikein kunnolla venyttää ja kieriskellä nurmikolla :-)

Ragnar kirjoitti...

Voi kumma sitä sinun pomoasi! Kai se nyt edes jotain tukea siinä jalassa pitää?

Mûmak kirjoitti...

on sillä joku riepu siinä ollut

Mûmak kirjoitti...

Ihmiset ei ymmärrä haavojen hoidosta mitään.