perjantai 22. heinäkuuta 2016

Kuutamoita ja muita taivaita


Tällainen kuutamo valvotti "pomoa" pari yötä sitten. Viime yön se nukkui ihan hyvin. Itseasiassa sammutti herätyksen ja jatkoi unia niin, että oli töissä vasta yhdeksältä normaalin seitsemän sijaan. Se on kerännyt kellokortille plussaa ja oli vähän sitä mieltä, että ensi viikolla ei enää edes laita kelloa soimaan töiden takia vaan menee sitten, kun menee. Muiden syiden takia voidaan tarvita herätyskelloa, mutta tämän aamuinen oli sitten viimeinen työherätys. Elämä on täynnä kaikenlaisia merkkitapahtumia. Merkkitapahtumia kertyy senkin takia, että "pomo" sopi työkaverinsa kanssa, ettei mässää enää kahdeksan jälkeen paitsi, jos on syytä juhlaan.


Kuutamoyönä oli todella kauniita iltataivasvärejä muuallakin.


"Pomo" ajattelee syventyvänsä kuvaukseenkin eläkepäivinään. Tosin se ajattelee paljon muutakin tekevänsä, joten saa nähdä.


Eläkepäiväthän alkaa vasta vuodenvaihteessa rakettien räiskeessä. Minä kyllä toivon, että oltais jossain, missä ei räisky, mutta saa nähdä. Ennen eläkepäiviä "pomolla" on edessä reilun viiden kuukauden loma. Se kuulemma lasketaan lomaksi, kun palkka juoksee kuitenkin. Ja lomallahan ei tarvitse tehdä mitään kaikesta siitä, mitä eläkvuosiksi on suunniteltu. Kunhan "pomo" selviää noista jo varatuista tapahtumista, synttäreistä ja muusta, niin sitten kuulemma vain lepäillään.


Minulle tuo lepäily kyllä maistuu jo nytkin. "Pomolla" on tämä askeltavoite joka päivälle ja välillä vedetään tosi pitkiä lenkkejä, joiden jälkeen uni maistuu. Onhan se hyvä, että pääsee lenkille, mutta vähän mietityttää, että joudunko minä todella sitten joka ikinen päivä kävelemään yli 15 kilometriä, kun "pomolla" ei enää ole noita työmatkoja käveltävänä. On se kyllä luvannut, että ulkoiluttaa kävelysauvoja, jos minä en jaksa. Nyt viikonloppuna on tällainen kokeilujakso tai pehmeä lasku. Viime viikonloppunakin oli harjoitus, mutta silloin tavoitteet ei ihan toteutunut ja "pomo" kävi yksinkin jossain pyykillä ja kaupassa.

2 kommenttia:

Párek kirjoitti...

Pomolla on hyvä kunto ja sisua pitää yllä kaikenlaista liikuntaa. Palvelijatar on joskus ollut samanlainen liikkuja, mutta nyt se on oikeasti vanha eikä liikunta ole enää kuntoa nostattavaa.
Hyvin sujuu sulta Mûmak lepäily. Hauska kuva sinusta rentoilemassa!

Mûmak kirjoitti...

Kovin on puuskittaista tuo kunnon ylläpito, kun "pomo" aina keksii jonkin syyn olla liikkumatta.