sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Marjoja ja pistiäisiä


Eilinen päivä vietettiin melko tarkkaan marjapuskissa. "pomo" päätti, että on aika käydä katsomassa, miten hoitamaton palsta pärjää. Siellähän oli kasvustoa. Vadelmiakin oli monta rasiallista poimimiskuntoisia. Paljon oli jo pilaantuneita ja oli raakileitakin. Mustia viinimarjojakin oli jonkin verran


mutta eniten oli noita punaisia. Niitä "pomo" poimi kilokaupalla ja iloitsi, kun osa oli vielä raakoja. Päästään toistekin siis keräämään. Nuo punaiset on "pomon" lemppareita. Yleensä ihmiset tykkää enemmän mustista. Minä syön vain karviaisia. Niitäkin oli, mutta minä en ollut niiden lähellä, eikä "pomokaan" niitä vielä kerännyt.


"Pomo" myös lupaili, että kohta ruvetaan käymään täällä enemmänkin, mutta saa nähdä. Ne eiliset marjasaaliit odottaa säilömistä jääkaapissa ja "pomo" lepuuttaa kättään kylmäkääreessä. Tapasi tänään lapsuudenaikaisen ystävänsä ja kaukaisen sukulaisensa pitkästä aikaa Itiksessä. Toi sitten hänet vaimoineen katsomaan tätä meidän asuntoa. Saatettiin heidät vielä metrolle ja mitenkäs siinä kävellessä ampiainen onnistui iskemään piikkinsä "pomon" peukalon juureen. Nyt "pomo" siis pitää kylmäkäärettä kätensä ympärillä ja tarkkailee, tuleeko allergiaoireita. Tarkkailee niin tiiviisti, että varmaan pystyy jotain keksimäänkin. Otti se kyypakkauksen jämät jo tropiksi. Nyt vain mietitään, milloin voi todeta, että selvittiin pelkällä säikähdyksellä. Käsi on toki turvonnut ja punainen ja särkevä, mutta se kait kuuluu asiaan.

4 kommenttia:

Párek kirjoitti...

Puuh, puuh, me puhalletaan Pomon käteen parantavasti! Palvelijatar puistattelee kauhuissaan, sitä ei ikinä ole amppari pistänyt, mutta Se pelkää niitä kamalasti. Etupäässä siksi, että ne voi pistää minua.

pirjoanneli kirjoitti...

Se olikin tiukka ampiainen. Peukalo on edelleen turvoksissa vaikka viikon antibioottikuurikin on jo syöty. Mutta kait se joskus on taas normipeukku.

Ragnar kirjoitti...

Ihana nautiskelukuva! Näytät siltä, että elämä on ihanaa... ja onhan se, kun on koira! Kiva, kun teillä on palsta tuottanut marjoja. Mamma haaveilee marjapensaista omalle pihalle, mutta ne kai olisivat lähinnä pensasmustikkaa. Mamma on ranttu.

Mûmak kirjoitti...

"Pomo" tykkää noista punaisista. Minun lemppareita on karviaiset.