tiistai 15. heinäkuuta 2014

Lillukanvarsia

Minä olen hyvä keskittymään joutaviin sivujuonteisiin. Olen odottanut sateiden  saapumista, jotta voisin suorittaa kaappien tyhjentämisen eli fengsuijauksen. Kun ei tule sateita, ajattelin, että paree tehdä se kuitenkin. Kyse on siis etenkin makkarin kaapeista. Miten siinä nyt pääsi käymään niin, että aloitinkin kylppäristä. Aloitin pesemällä kasan kenkiä kylppärissä. Jos olisi pyykkikone, niin tämähän kävisi huomaamatta. Noihin taloyhtiön jättikoneisiin en viitsi kenkiä raahata, joten siinähän meni mukavasti aikaa, kun jynssäsin talvi- kevät- ja etenkin peltokenkiä. Kumpparit sentään pesin vain ulkopuolelta.


Parvekkeelle kuivumaan, jotta saisin ne sateet ja luvan tähän siivoukseen.


Sadetta odotellessa ehdin sitten sen kylppärin pestä. Pitipä sitten pestä sekin seiniä myöten, joten pyyhin katotkin ja likapyykkikorit ja toki putsasin viemärit ;) Sade alkoi sopivasti niin, että sain kengät kuivumaan puhtaaseen kylppäriin.

Seuraavaksi siivosin siivouskaapin ja lajittelin tyhjät muovipussit


ja jynssäsin roskiskaapin,


Mûmak vaikutti vähän tylsistyneeltä,


joten kysäisin, mentäiskö ulos. Kummasti virkistyi sitten, kun uskoi, että olen tosissani.


Tietenkin piehtarointi aloittaa kaiken. Mûmakin lempiharrastus on epäilemättä piehtarointi. Kuvitteleekohan se olevansa hevonen.


Ja piehtaroinnin päälle kunnon juoksuspurtti, jonka jälkeen


säntäilyä sinne


ja tänne.


Talosta on nyt vihdoinkin purettu kaikki telineet ja eristysnauhatkin lähinnä repsottavat.


Rautaa on vielä kasoittain jäljellä, mutta eiköhän nekin tästä kohta häivy. Ja sitten varmaan tämä heinikkokin niitetään pois. Mûmak on siitä kyllä tykännyt.


Ja se siivousprojekti on nyt siinä vaiheessa, että huomenna ehkä keittiö tulee valmiiksi ja jos vaikka eteinen. Toivottavasti jossain vaiheessa pääsen sinne makkariinkin, vaikka luulen, että olkkari osoittautuu helpommaksi. Poikani joskus kyselee "Onko sinulla tänään jotain suunnitelmia?" Minä yleensä aina vastaan "Siivota ajattelin." Poika ihmettelee "Taasko. Eilenkinhän sinä siivositt. Joka päiväkö sinun on siivottava. Mistä sinulla riittää sitä siivoamista?"

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Jaha, pitäisi ottaa mallia! Oma juhannussiivous myöhästyi ja joulusiivoukseen on kuitenkin liian pitkä aika, ehtii tulla sotkua ennen. Mutta ehkä sen voisi tehdä kevyemmälläkin otteella, ns. fenghuijaamalla ?

pirjoanneli kirjoitti...

Minä kyllä ajattelin, että tämä on sitä joulusiivousta ;) On ehkä tarpeeksi aikaa niin, että saan jouluksi valmista ;) Toisaalta fenghuijaus voisi olla hyvä vaihtoehto. Ehtii tämä vielä muuntua huijaukseksi.