torstai 10. heinäkuuta 2014

Viisaus, hampaat ja korvasärky

Se alkoi jo eilen, kova korva- ja leukasärky.. Särkylääke auttoi hetkellisesti, mutta särky oli sen verran rajua, että rupesin miettimään, pitäiskö sille tehdä jotain. Ei se oikein tuntunut hammassäryltä, mutta mistäs sitä tietää, joten päätin sittenkin soittaa hammaslääkärille. Siellä oli yllättäin päivystys tänään vaikka muuten ovat kiinni elokuun puoliväliin. Oma lääkäri ei toki ollut siellä ja aikojakin oli vain yksi vapaana. Mietin, koska se aika ei mitenkään sopinut aikatauluuni. Päätin kuitenkin, että käyn tutkimuksissa. Ei hampaissa tuntunut olevan mitään vikaa kunnes lääkäri osui oikeaan. Hillittömän kipeä viisaudenhammas, joka on paikattu puolisen vuotta sitten. Lääkäri esitti vaihtoehdoiksi joko juurihoidon kokeilun tai hampaanpoiston. Poisto vaatisi sitten vieressä olevaan hampaattomaan kohtaan implantin, mutta juurihoidon onnistumisesta ei olisi varmuutta. Sanoin, että otetaan pois, kun siitä hampaasta on ollut pitkin matkaa riesaa. Otettiin kuitenkin vielä kuva. Mätähän se oli koko hammas ja myös ympäristö, joten eipä sitä olisi voinutkaan juurihoitaa. Lisäksi operaation edistyessä kävi ilmi, että hampaassa on neljä juurta ja kaikki kivasti koukussa eri suuntiin. Puudutetta tuli piikki jos toinenkin, mutta lopuksi ei koskenut yhtään. Hammas piti leikata irti neljänä kappaleena ja silti juuren tynkiä meinasi jäädä leukaan. Nyt sitten syön särkylääkkeitä ja antibiootteja ja kiittelen hyvää tuuriani, kun oli se aika ja kun otin sen. Tämä olisi voinut mennä huonoonkin suuntaan.


Ilma oli viileämpi tänään ja etenkin hyvin tuulinen. Mûmak tykkäsi, eikä minullakaan ollut mitään tällaista säänvaihtelua vastaan.


Ruusut heiluivat tuulessa niin paljon, ettei meinannut saada minkäänlaista kuvaa. Alkavat olla jo kukkimisen loppuvaiheessa, joten on korkea aika kuvata.


Mûmakin pitää päästä piehtaroimaan jokaisella lenkillä ainakin kerran. Piehtarointi on selvästi sille suurinta nautintoa


vaikka kunnon silittelytkin kelpaavat.


Enni ja Elle olivat illalla hetken ilonamme. Elle leikki lähinnä Mûmakin kanssa, kun meillä Ennin kanssa oli paperinukkejuttuja.

Ei kommentteja: