keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Kolkuttaako omatunto?


"Pomo" yrittää saada taas jotain holttia elämäänsä eli pyykkää ja siivoaa. Minä odottelin kaikessa rauhassa, milloin se kyllästyy ja jättää kaiken sotkun silleen.


No, eihän se kauan kestänytkään. Lähdettiin lenkille ja käväisemään postissa. Joku oli lähettänyt "pomolle" paketin. Sehän oli hyvä syy tehdä pitempi lenkki. Mentiin pitkästä aikaa omakotitaloalueen kautta. Ei ole täällä vuosiin kuljeskeltu. Oli kuin uusi maailma. Tuolla taustalla näkyy hieno punainen villiviinipylväs. Joku oli kasvattanut villiviinin kivaan paikkaan.


Tuo punainen on metro. Metro ja Itäväylä pitivät huolen reippaasta taustamelusta eli ei ehkä sittenkään kaikkein mukavin asuinpaikka.


Mihin mennään? Tuonneko?


Päädyttiin melkein lintuvuorelle lunnijahtiin. Melkein. Linnut oli alhaalla vedessä, eikä ne olleet lunneja vaan hanhia. Hanhet siis edelleen hortoilevat täällä.


Pitkä lenkki, hyvä ilma ja kunnon iltapala eli hyvin menee. "Pomo" on jopa nykyisin keksinyt jopa jotain aivojumppaa minulle eli piilottaa joka ilta suunnilleen samaan paikkaa dentastixin. Ja kehuu sitten minua, kun löydän sen. Onkohan se lukenut jonkin kasvatusoppaan tai keskustellut muiden koiranomistajien kanssa. Jostain sillä kyllä on huono omatunto. Mutta sama se, kunhan vain saan sen dentastixin.

2 kommenttia:

Párek kirjoitti...

Joo Mumák, nuo ihmiset ovat välillä omatunnon riivaamina. Meilläkin leikitään piilotusleikkiä, kun Se on ollut omissa päänsisäisissä maailmoissaan pitempään ja laiminlyönyt viihdyttämiseni. Siitä horroksesta herättyään Se alkaa piilotella vinkua ja kehua retostelee minua, kun jälleen kerran löydän se yhdestä niistä 3-4 piilopaikasta, mihin a i n a jotain piilotetaan.

Mûmak kirjoitti...

Ilmeisesti huono omatunto on koiran kannalta hyvä ;)