torstai 7. tammikuuta 2016

- 25 astetta


Párek kuulemma tekee tunnin lenkkejä hitaasti kävellen. Minähän en ikinä kävele hitaasti, joten tunnissa menisi melkoinen matka. Mutta ei me kyllä tuntia näillä säillä olla yhteenkyytiin ulkona.


Minä viihdyn erinomaisesti sisälläkin. Iltaisin kyllä leikitän "pomoa", ettei sillä tule aika pitkäksi. Yleensä se tuleekin ihan ajoissa nukkumaan, mutta eilen jouduin käymään tarkistamassa, onko kaikki hyvin. Oli puoli yö ja olin jo tovin nukkunut, kun heräsin ja huomasin, ettei sängyssä ole muita. Nousin heti ylös ja tassutin olkkariin. Olin kyllä ällistynyt, kun huomasin, että "pomo" istui siellä läppäri sylissä sen näköisenä kuin ei aikoisi ikinä tulla nukkumaan. "Pomoa" ällistykseni vähän nauratti ja se lupasi tulla ihan heti. Oli kuulemma taas Ifoloriin jumittunut. Näin aamuisin minua ei haittaa vaikka "pomo" valvoo tuntikausia ennen aamulenkkiä, mutta en tykkää siitä, ettei rutiineissa pysytä.


Ulos lähdetään, kun aurinko nousee. Nyt on niin hienoja auringonnousuja, ettei "pomo" oikein tiedä, miten paljon pitäisi kuvia ottaa, joten se ottaa paljon. Antti on ruvennut huomauttelemaan, että "pomon" olisi syytä syventyä kuvankäsittelyyn, jotta saisi kunnon kuvia. Sillä on tuttavapiirissä ammattikuvaaja, joten kriittisyys on kasvanut yli äyräiden. Vähän tuo kritiikki "pomoa" lannistaa, mutta ei tarpeeksi.. Kuvia vain kertyy edelleen.


Mukavasti tuo pienikin lumi valaisee maailmaa. 


Ahkerat jäädyttäjät rupesivat töihin heti, kun pakastui, joten nyt jo voisi luistella. Mutta eipä tuolla paljon näy ihmisiä Ei taida olla ihan paras luistelusää. Minusta otetaan nyt nuo kuvat hihnan kera, kun "pomo" ei viitsi riisua rukkasiaan ellei ole pakko. Kuvatessa se joutuu kuitenkin olemaan paljain käsin, joten kuvausinto ulkona vähenee.

5 kommenttia:

Ragnar kirjoitti...

Mamma sanoi, että Photoshopin Elements kaupanhyllystä, kuvat jonain raakakuvina ja sitten mamma voi tulla näyttämään ihan perussäätöjä, joita itse käyttää... Jos siis on tarvetta. Mamma ei kovin hyvin osaa kuvia käsitellä itsekään.

Párek kirjoitti...

Hienoja kuviahan teillä kaikki aina on! Palvelijatar on koekäyttänyt vuosia sitten Photoshopin ja todennut ettei sitä hanki. Liian hätäinen ihminen, ei malta perehtyä mihinkään, mikä vaatisi keskittymistä. Niinpä meidän kuvat ja videot ovatkin surkeita tekeleitä. Palvelijatar tyytyy kohtaloonsa ja minä en välitä koko asiasta.
Onpas teillä kylmä!

pirjoanneli kirjoitti...

Kiitos Mammalle. Pakko kait tässä on jossain vaiheessa tuohonkin ryhtyä. Tuntuu vain, että näiden kuvien kanssa menee koko elämä nytkin. Tällä hetkellä tekeillä on kaksi ifolorkirjaa, joista tulee taas paksut, kun kuvia riittää.

pirjoanneli kirjoitti...

Meillä on kylmä, joo-o. Palvelijatar osaa käyttää sitä Photoshoppia, ainakin jotain. Kait sen helposti oppisi, mutta mistä aikaa...

Párekin Palvelijatar kirjoitti...

Ei ole meillä Photoshoppia lainkaan koneella. Lisätään ja vähennetään valotusta ja rajataan kuvia Picasassa. Se on siinä.