perjantai 15. tammikuuta 2016

Aika kuluu ja kuvia kertyy

joten laitanpa viime päivien kuvakavalkaadin.


Ulos olen katsellut lähinnä ikkunasta, mutta joskus parvekkeeltakin. Parveke on ihan luminen ja "pomo" sitten valittaa, että minun jaloissa tulee lunta matoille. Se jaksaa ihmetellä, miten paljon lunta tarttuu pieniin tassuihin. Olen kyllä huomauttanut, että tassut on isot. Vastaantulijatkin joskus huomauttavat, että minusta kasvaa iso koira, kun on noin isot tassut. Sitäpaitsi talon säännöissä lukee, että asunnon omistajan pitää huolehtia siitä, ettei lunta kerry parvekkeelle.


Asunnon omistaja vain kehittelee jotain ihme valokuvausprojekteja sen sijaan, että huolehtisi lumet pois. Viikon teemana oli kuulemma "jotain punaista".


Ei se valokuvaus pelkästään pahasta ole. Kun pitää kokeilla kameran säätöjä,


minä pääsen vapaana juoksemaan, kunhan vain silloin tällöin pyyhällän kameraa kohti.


Koirapuistoon pääsin, pienten puolelle. Isojen puolella oli iso koira, jota ei tunnistettu ja jonka omistaja lymyili puskissa, joten ei uskallettu mennä. Kun se lähti pois, todettiin, että kyllä me se tunnettiin ja oltais hyvin voitu mennä. Mutta sitten se oli myöhäistä.


Mentiin sitten kuitenkin sinne isojen puolelle hetkeksi, jotta minä saan tilanteen tarkistetuksi. "Pomo" otti lumikuvia.


Mutta poishan sieltä oli lähdettävä. "Pomon" sormia on ruvennut palelemaan, kun se on vuosikausia kuvaillut pakkasessa. Ennen ei tuntunut missään, nyt menee melko pian ihan jäähän.


Eilen "pomo" yritti jotain ryhtiliikettä, kun sen on mentävä ensi viikolla töihin. Kävi pyykkituvalla pesemässä vaatteita. Mutta kun se ei luota muistiinsa, meidän piti käydä tarkistamassa varaus. Minä jouduin odottamaan pyykkituvan eteisessä, jossa on tietenkin koirakielto. "Pomon" mielestä kieltoa saa rikkoa näin kovilla pakkasilla, kunhan vain pysyn eteisessä. Ja minähän pysyn. Tähän kuvaan "pomo" tunki itsekin mukaan.


Oli kaunis aamu


ja paljon lunta, joten sain iahn tuossa kotinurkillakin olla vapaana, siis kuvauksien ajan.


"Pomo" ei oikein osannut päättää, kahlaako se tästä oikopolkua kotiin vai kiertääkö aurattua tietä pitkin, joten jouduin välillä odottelemaan.


"Pomo" väitti, että kyllä hän tulee ja kyllä se raahustikin hangen läpi. Suunnittelee tallaavansa tähän polun.


 Minä kilttinä koirana menin edellä ja näytin "pomolle", että tässä on liukas rinne, jossa voi kompastua ja pudota alas. "Pomo" sitten laittoi minulle hihnan, jotta voin vetää sen ylös.


Lupasin, että saa laittaa tänne loppuun taivaskuvia.


Nämä on siis eilisaamulta. Tänään on pilvistä, mutta hienosti sieltä aurinko nytkin nousee. "Pomo" miettii, että ehkä ei nyt tänään kuitenkaan ota auringonnousukuvia. Saa nähdä, malttaako olla ottamatta. (Juu, ei malttanut. Sinne pakkaseen parvekkeelle kameran kanssa komusi. Minä en viitsinyt kylkeä kääntää. Ei ole minun asia.) 


Illalla minunkin piti mennä kuvaan jostain syystä.


"Pomo" käy nykyisin melkein jooka ilta jossain jumpassa ja on ihan liikuntakyvytön niiden jälkeen, mutta kummasti kykenee noita taivaita kuvaamaan.


Ihan samannäköisiä nämä minusta ovat. En ymmärrä, miksi niitä pitää olla tuplana.

Tänään "pomo" suunnittelee vihdoin menevänsä katsomaan, löytyiskö icebugeja, jotta se pysyisi pystyssä. Sen tasapaino on jotenkin heikentynyt. Jotain se on jo saanut aikaan. Tilasi passin ja henkilötodistuksen ja jonkin ihme nettikurssin, jossa tehdään 'unelmakarttakirja'. Onkohan sillä jotain vapaa-ajanongelmia, kun ennen joulua osti 2000-palan palapelin, jonka aikoo tehdä keittiön pöydälle?

4 kommenttia:

Párek kirjoitti...

Onkohan Pomolla joku ADHD oireyhtymä, kun kaiken aikaa lentää ja hosaa? Me ihan hengästytään lukiessa mitä kaikkea se harrastaa ja tekee. Täällä meillä asuu Pomon täydellinen vastakohta: hyvä jos sormea jaksaa tai viitsii liikauttaa koiralenkkien välillä.
Kuvat teillä on taas vallan hienoja kaikki.

Ragnar kirjoitti...

Mamma tykkää, että tosi kivoja kuvia. Ja se sanoo, että oot kyllä todella komea poika. Heti mun jälkeen komein lunnis.

Mûmak kirjoitti...

"Pomolla" oli ennen minua joku Nortti, jota se välillä muistelee. Mutta olen minä kuulemma aika liikkis, kun olen välillä pelokas. Mutta kun minun on pidettävä kaikkia vaaroja silmällä, jottei "pomo" syöksy tuohoon.

Mûmak kirjoitti...

"Pomolla" on suunnittelutauti. Se käyttää aikansa suunnitellen, mitä voisi tehdä. Toteuttaminen onkin sitten ihan eri juttu.