keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Nasta juttu

Nimittäin nyt on ulkona keli, johon nastakengät sopii. "Pomollahan" on nyt ne uudet nastalenkkarit ja lisäksi viime vuonna ostetut liukuesteet, jotka sopii esim. kuomiin, että pitäisi olla pitoa. Mutta silti se köpöttelee kieli keskellä suuta ja miettii, miten on aiemmin pärjännyt näillä kevättalviliukkailla, jotka säännöllisesti tammikuussa meillä ovat edessä. Vaikka muuten säät olisi mitä vain, niin tammiliukkaat ilmestyvät taatusti. Onhan se hyvä, ettei uudet kengät mene hukkaan vaan niillä on käyttöä. Minulla ei ole ongelmia. Joskus voi joku tassu luistaa väärään suuntaan, mutta juoksu jatkuu tasaisen varmasti. "Pomo" yrittää taas selittää, etten muka saisi vetää. Yleensä se juoksee kiltisti minun tahtiin ja nyt minun pitäisi köpötellä sen vierellä. Ei kuulkaa onnistu.


Sisäelämä sentään sujuu entiseen tahtiin. "Pomo" katsoo tylsiä ohjelmia telkkarista ja neuloo. Nyt tosin näkyy joku harripotteri tuolla lentelevän omituisella hevoskotkalla. Eläinohjelmat on musta ihan kivoja, mutta en ole varma, onko tämä eläinohjelma.


Ei tuota kannata sen kummemmin seurata. Onneksi on tämä narttu, jonka kanssa voi leikkiä. Kantelen minä "pomolle" pienempiä pehmoja, jotta se voi niitä heitellä minun haettavaksi, mutta en nyt pelkästään jaksa "pomoa" viihdyttää. Saa välillä pärjätä ihan omien juttujensa parissa.

"Pomo" huomasi eilen, että sen työpaikan ytsivuilla lukee myös "se, että on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle ei ole este irtisanomiselle, jos työtä ei löydy". Nyt sitten "pomoa" harmittaa, kun ehti tehdä sen viimeiset-työviikot-kamman. Nythän voikin olla, että työviikot hupenee olemattomiin tässä parin kuukauden sisällä. "Pomon" pitää ruveta suunnittelemaan vaihtoehtoista elämää sen varalta, että vapaus koittaakin ihan just. Mutta ei hätää. Suunnittelu "pomolta" sujuu. Saapas nähdä, millainen kevät meillä on.

6 kommenttia:

Párek kirjoitti...

Liukasta on ja vetistä. Parempiakin kelejä ollaan nähty. Aika lyhyeksi jäi kiva lumikausi, jos tätä vesisadetta riittää pitkäänkin. Sulla on tosi muhkea narttu kaverina, Mûmak. Minun Iso-Karhuni on karannut jonnekin eikä taida tulla enää takaisin. En minä sitä suolistanut, epäilen Palvelijattaren kyllästyneen siihen ja päästäneen vapauteen.
Me ollaan kuultu, että yliopistolla puhaltaa tosi hurjat tuulet, joukoittain porukkaa joka tasolla saa lähteä. Ketkä Suomessa enää tulevaisuudessa yhteiskunnan rattaita pyörittää? Johan tässä koirakin huolestuu!

Ragnar kirjoitti...

Ne nastakengät on kuulemma hyvä juttu. Iskällä on. Mamma luottaa vielä nuoruuden tasapainoon, mutta niin vaan näyttää kangistuvan sekin koko aika. Kiva sisäkaveri sulla.

Ate Koo kirjoitti...

Minä en uskaltaisi kunnolla edes ilman nastalenkkareita kulkea tuolla nyt. Sano vain pomollesi että nastat alle ja menoksi. :)

Mûmak kirjoitti...

Kyllä nyt vähän tuntuu siltä, että talvi on mennyt. Mutta säät muuttuu niin pikaisesti, että saatetaan taas jonain aamuna herätä uuteen talveen.
"Pomo" on jo alkanut toivoa niitä potkuja ;)

Mûmak kirjoitti...

"Pomo" taas on todennut, ettei sillä ole mitään tasapainoa, joten nastat on tarpeen. Toisaalta ei se niitä aina kuitenkaan laita eli en tiedä, onko niistä niin paljon hyötyä kuin voisi olla.

Mûmak kirjoitti...

Onpa kiva, kun tällaisia harvinaisia vieraitakin on käynyt. Nyt nuo liukkaat alkavat olla aika paikallisia juttuja, joten nastat lepää.