tiistai 19. tammikuuta 2016

Tietotekniikka vieroksuu "pomoa"

Kun "pomo" aloitti eilen työt, koko sen työpaikkatalon yhteydet pamahti poikki. Kulunvalvontahan on ollut koko puljussa toimimaton joulukuun alusta asti ja kuten muistatte "pomo" oli silloin töissä.


Pysyisi kotona, eikä leikkisi olevansa vielä työkykyinen.


Kauniit ilmatkin loppuivat, kun "pomo" rupesi leikkimään töissäoloa. Viikonloppuna vielä oli niin kaunista.


Lumikeijut tanssivat ilmassa. Minä en noihin keijuihin sen kummemmin usko, mutta "pomo" on niistä aina ihan tohkeissaan. Eipä sekään paljon muita keijuja näe kuin noita lumikeijuja, jotka pakkasella tanssivat auringonsäteissä.


Viikonloppuna pääsin taas ihan vapaaksi, kun oli kaunista ja "pomo" tarvitsi molemmat kädet kameran pitelyyn.


"Pomo" tykkää kovasti talvesta, kauniista talvesta ja kyllä minullekin tuollainen luminen sää sopii erinomaisesti.


Näettekö miten innolla syöksyn noiden hangella olevien lumikeijujen kimppuun. En minä niitä kiinni saanut. Pakenevat aina edestä.


Mutta parta huurtui, kun jouduin keijuja metsästämään.


Ja kun on kauniita päiviä, on myös kauniita värejä auringonhohteessa.


Aurinko sai myös veden tippumaan jääpuikoista. Nuo jääpuikot jaksaa "pomoa" ihmetyttää, kun meillä oli se ikkunaremontti, jonka piti parantaa lämmön pysymistä sisällä. Ilmeisesti seinä vuotaa eikä siihen ikkunoiden vaihtaminen auta. ("Pomo" treenaa kameraansa. Otti melkoisen määrän kuvia ennenkuin onnistui muutaman pisaran pysäyttämään. Kamera kyllä osaa asiansa. "Pomolla" on vielä melkoisesti opettelemista.)


Se oli viikonloppuna tuo. Viikon alussa sitten vain parvekkeelta lumipyryä katselin


ja kotona nukuin. Nukkumistahan päiväni lähinnä ovat, kun "pomo" nyt taas viikkoja aikoo kaiken valoisan ajan viettää töissä. mutta koiran virka nyt on tällainen. Minä en nyt pyri "pomon" mukaan, kun se adaptil yhä levittää rauhoittavaa feromonia ympäriinsä. Katsotaan, kunhan pullo on tyhjiin kulunut. Meillä on kyllä varapullokin, jos hätä tulee.

4 kommenttia:

Párek kirjoitti...

Upea jääpuikkokuva, kerrassaan hieno! Putoamassa olevassa tipassakin näkyy kaikki valon heijastukset. Sinustahan on aina hyviä kuvia, Palvelijatar tykästyi erityisesti tuohon viimeiseen kuvaan.
Meilläkin on selainen pistorasiaan laitettava puteli, joka levittää feromonia. Se laitetaan toimintaan kun Palvelijatar menee kauppaan. Aika pitkään riittää se pieni pullo.

Ragnar kirjoitti...

Voi juku, miten hienoja kuvia! Mamma lähetti pomolle terveisiä, että ammaytikuvaajatkin ottaa paaaaljon kuvia, jotta edes yksi onnistuisi.

Mûmak kirjoitti...

Kamera pääsee oikeuksiinsa, jos käyttäjä osaa edes vähän alkeita ;)
Hyvä idea tuo feromonin säädelty käyttö. Meillä se on nyt ollut uuden vuoden takia päällä koko ajan, mutta käytetään sitten jatkossa vain, kun "pomo" lähtee töihin ja minua ahdistaa. Minä kestän hyvin tiettyjä poistumisia, esim. kun "pomo" menee kylpytakki päällä pois, tiedän, että se vain käväisee saunassa.

Mûmak kirjoitti...

Niinhän se on, että kuvia on otettava. "Pomon" pitäisi vielä oppia tuhoamaan niitä epäonnistuneita. Tuon runsaan kuvien oton se hallitsee. Opettaa sitä tällä hetkellä Ennillekin.