perjantai 19. syyskuuta 2014

Jälleen eilinen kuvina


Tänään on taivas pilvessä ja usvaakin kovin vähän. Toisin oli eilen.

 

Auringon nousun aikaan olin töihin menossa. Laiskaksi olen tullut, kun bussilla vain huristelen pari pysäkin väliä. Odottakaahan, kun tulee ne luvatut kylmät ja lumisateet. Silloin varmaan raahaudun vastatuuleen kävellen joka aamu. Tosin kohtahan taas on eläkeaikaa, eikä pakollisia työmatkoja tarvitse ajatelle muutamaan viikkoon.


Mûmakin kanssa käytiin katsomassa, miten uudet tienpäällysteet kestävät. Täällä meilläpäin on joka puolella tietöitä. Liikenneympyröitä kasvaa joka risteykseen ja jopa noita kävelyteitä päällystetään. Kait ne on jotain pyöräreittejä. Pyörällä on epäilemättä kivempi ajella asvaltilla kuin rosoisella kivikolla. Meille on sinänsä ihan sama. Mûmak taitaisi enemmän tykätä ihan vain poluista.


Joku kamu siellä meni normaalia reittiä, joten meillekin rupesi tulemaan kiire katsomaan, mikä valo siellä tunnelin päässä on. Tämä alikulku on sellainen, että kannattaa kulkea varoen. Tuolta edestä pyyhältää pyöriä tuhatta ja sataa tietä, jolta ei näy täynne ollenkaan. Yleensä tässä on Mûmakilla seuraa-harjoitukset, mutta eilen onnistuin kuvaamisessa ilman, että tapahtui mitään vaarallista.


 Olenkohan tullut maininneeksi koskaan, että olen todella tyytyväinen asuntooni. Tykkään toki siitä sisäpuolestakin, mutta ennen kaikkea näistä maisemista. Joskus sitä ihmistä onnistaa ylenmäärin. Pitäisi tietenkin olla kauheasti hehkuttamatta, koska yleisen käsityksen mukaan, joku ankara voima rankaisee, jos on liian onnellinen jostain. Mutta minun filosofian mukaan sitä voi surra sitten, kun se tapahtuu. Kovasti tässä suunnittelen sisustamista. Pitäisi saada taulut seinille kunnolla. Ovat tippuneet alas, kun pelkät taulukoukut ei kestä noissa kiviseinissä. Lisäksi tällä hetkellä kaipaan väriä elämään.  Jos suunnitelmista tulee jotain, pitää laittaa tännekin kuvia. Mutta nyt vielä ensi viikko varmaan menee ihan työuupumuksen piikkiin. Vasta sen jälkeen koittaa taas eläkepäivät. Saa nähdä iskeekö sitten myös flunssa. Vähän kolkuttelee ovella jo nyt.

2 kommenttia:

Párekin Palvelijatar kirjoitti...

Pode äkkiä se flunssa pois ennen eläkepäivien alkua. Kannattaa sairastaa työajalla ; )
Kyllä vain sieltä yläilmoista passaa maisemia ihastella ja kuvata. Upeat näkymät. Toivottavasti hissi pysyy kunnossa.

pirjoanneli kirjoitti...

Potisin mieluusti, mutta eihän se iske työaikana. Jospa se ei iskis sittenkään, kun työt on ohi.
Hissi onkin taas ollut pitkään kunnossa. Välillä tuntuu, että se on koko ajan rikki. Eihän minulla mitään hätää ole, mutta sellaiset naapurit, jotka ovat keppien tai rollaattorin varassa, ovat kyllä aika onnettomia, kun hissi ei toimi.