maanantai 24. marraskuuta 2014

Maailma ennallaan?


Ei se nyt ihan tältä ole näyttänyt ennenkään. "Pomohan" ei oikeastaan koskaan käytä noita kameransa hienouksia eli erilaisia asetuksia. Ja jos se joskus niillä leikkii, se ei muista palauttaa automatiikkaa takaisin. Nytkin se ensin katseli tallentamiaan kuvia ja oli varma, että nyt se kamera on kokonaan hajonnut. Onneksi se muisti ennen kameran joutumista roskiin, että kamerassa on tällainenkin moodi.


Meillähän oli lunta ja "pomon" talvikengät lukkojen takana. No, "pomo" sai kenkänsä vapaaksi sieltä lukitusta kaapista ja lumet suli. Olisi nyt vain antanut niiden kenkien olla siellä. Minä olisin tykännyt lumesta.


Eihän "pomon" voimat ja äly riittäneet sen lukon aukaisemiseen, mutta onneksi ammattimainen murtojoukkue tuli apuun. Onneksi kukaan talon asukkaista ei tullut katsomaan, mitä ihmettä kellarissa metelöidään. Olisi voinut kuulostaa oudolta, jos "pomo" olisi vain selittänyt, että yritetään rikkoa lukkoa, etenkin sen edellisen lukkoepisodin jälkeen.


Tänään "pomo" yritti valehdella minulle. Tuolla talon vieressä oli selvästi ilotulitus. Pauketta ei kuulunut, mutta valon säihke näkyi eli siellä oli ilotulitus ja pauke ilman muuta oli tulossa jotain.


"Pomo" otti siitä valokuvan todistaakseen, ettei se ole  ilotulitus. Kuva on nyt epätarkka ihan "pomon" osaamattomuutta eli nyt olisi ollut syytä käyttää jotain niitä asetuksia, kun automatiikka ei onnistunut. Mutta tämä kuva todistaa, että oli siellä tulta.


"Pomo" väitti, että remonttimies siellä vain hitsaa jotain. Minä ilmoitin, että nyt mennään kotiin turvaan. Ja niin tehtiin.

2 kommenttia:

Párek kirjoitti...

Lukot selvästi tekee teille kiusaa. Pitäiskö Pomo laittaa tiirikointikurssille?

Mûmak kirjoitti...

Se vois olla hyvä idea. Noloa, kun lukot on aina rikki. Toisaalta, epäilen, että jos "pomo" osaisi tiirikoida lukot auki, se keksisi jonkin muun ongelman elämäänsä, mokomakin drama queen.