keskiviikko 26. elokuuta 2015

Hampaat kuosiin


"Pomo" on aina syksyisin täpinöissään, kun muuttolinnut alkavat kerääntyä langoille ja hanhiparvet lentää parvekkeen ohi. "Pomolla" on ylikehittynyt vaellusvietti, jota se ei kuitenkaan jostain syystä toteuta itse vaan nautiskelee muuttolintujen mukana. Minulle nuo linnut on ihan yhdentekeviä kuten muutkin otukset. "Pomo" ilmaisee asian niin, että minulta puuttuu metsästysvietti. Minusta kyse on enemmänkin siitä, ettei kannata hötkyillä turhan takia.


Kun "pomo" haaveilee lentomatkoista ja kuvailee taivaita, minä otan rennosti. Mutta enpä aamulla arvannut, mitä päivänmittaan seurasi. Iltalenkki oli kyllä pitkä ja mukava muuten, mutta sitten alkoivat taas tykeillä ampua ja minulta meinasi sydän pettää, kun piti kuitenkin kotiin vielä tulla siitä paukkeesta huolimatta. "Pomo" jaksanut kovin pitkään minua kantaa, kun oli kuitenkin juossut suurimman osan matkaa. Niinpä se taas teki sen inhan tempun eli jätti minut yksin sinne keskelle polkua istumaan. Pakkohan minun oli sitten juosta perässä, kun "pomo" katosi mutkan taakse. On se kuitenkin parempi kohdata tykit "pomon" kanssa kuin olla yksin.


Aurinko alkoi jo lähestyä taivaanrantaa, kun saavuttiin kotiin. Hyvän iltapalan sain vaikkei ruoka oikein sen kauhun jälkeen maistunut. Söin sitten myöhemmin yöllä kupin tyhjäksi. Tässä on ollut jo pitkään tiedossa, ettei minun hammastahnaa saa mistään, mutta... "Pomo" oli käynyt apteekissa ja siellähän oli harja-tahna-pakkauksia. "Pomo" osti sen, koska minun harja on jo aika käytetty. Niinpä pestiin pitkästä aikaa hampaat. "Pomon" mielestä ikenet oli huonossa kunnossa, joten vielä hankaili sekä ikeniä että hampaita sormiharjalla ja sanoi, että nyt taas tämä on jokapäiväinen juttu. Ja eikös vielä päättänyt leikata minun kynsiä samantien. Että nyt on sitten oltu hoitolassa ihan kotitarpeiksi. Inhoan sitä kynsienleikkuuta! Hampaiden harjaus käy, kun se tahna on niin ihanaa. Ja saan minä palkintonamun aina kynsien leikkauksen jälkeen.


Olikin oikein hieno auringonlasku, kun alkaa noita pilviä olla. Pilvetön aurinkoinen taivas ei kuulemma ole kovin kuvauksellinen.


Minulle käy pilvetön tai pilvellinen kunhan vain saan rauhassa nukkua tarpeeksi. 

Käytiin muuten lenkin alussa vilkaisemassa kasvimaata, kun sinne jäi sankollinen punaisia viinimarjoja keräämättä. "Pomo" ajatteli kohta menevänsä keräämään, mutta eipä nyt sitten tarvitsekaan. Joku oli hoitanut jo homman. "Pomon" mielestä kyseessä ei liene linnut, kun kaikki piilossa pensaan sisällä olevat marjatkin olivat kadonneet. Toivotaan, että menivät tositarpeeseen.

4 kommenttia:

Párek ja Palvelijatar kirjoitti...

Koirien hammastahnaa ei tosiaankaan ole nyt missään saatavilla. Mitähän ne suunnittelee tuotannossa? Meillä on sitä geeliä pieni pullollinen, jonka väitetään korvaavan hampaiden harjauksenkin. Palvelijatar suhtautuu epäilevästi, mutta osti aikanaan kuitenkin. Nyt ei sitten olla sitä sähköharjaa käytetty vähään aikaan. Pitäisi tietenkin käyttää, jos vaikka tottuisin siihen jonkun vuoden taistelun jälkeen ;)
Onpa teillä ystävällisiä palstalla vierailijoita, kun putsasivat marjat pensaista. Olisi kiva joskus saada ne kiinni itse teossa ja kysyä paljonko ovat ajatelleet maksaa litralta.

Mûmak kirjoitti...

Meillä ei moisesta geelistä ole ikinä kuultukaan kuten ei koirien sähköhammasharjastakaan. Minä en mitään pörisevää suuhuni ottaisi, hyvä kun suostun näihin nykyisiin harjoihin.
Juu, "pomokin" oli kovin mielissään, että joku on säästänyt hänen vaivojaan.

Párekin Palvelijatar kirjoitti...

Ei ole koirien sähköhammasharjoja toistaiseksi. Meillä on lastenmalli käytössä.

Mûmak kirjoitti...

Kaikkea se sinun Palvelijatar keksii. Onneksi "pomo" ei ole noin mielikuvitusrikas ;)