maanantai 10. elokuuta 2015

Punaisia viinimarjoja...

...halusi "pomo" tänään taas kerätä.


Eilen iltalenkillä käytiin taas yhdellä kalliolla, kun oli niin hieno ilta.


Leikittiin piilosta. Jawa löysi minut heti.


Mutta eipä se itsekään kovin hyvin päässyt piiloon.


Tämä oli vielä onnettomampi yritys,


 mutta Jawa oli kuitenkin sitä mieltä, että hän voitti. 
 
 

Tänään sitten mentiin kasvimaalle, kun "pomo" halusi niitä viinimarjojaan ja vattuja. Vattujakin on tullut aika hyvin. Niitä kypsyy pieni rasiallinen joka päivä. Viinimarjoja on aivan älyttömästi. Vaikea poimiakin, kun isoja terttuja on niin tiheässä, ettei sinne väliin oikein sormiaan saa. "Pomo" poimii viinimarjansa riipimissysteemillä eikä terttuina. Jotkut ovat sanoneet, että seuraavan vuoden sato on huonompi, jos niitä terttujen rankojakin ei poista eli riipiä ei saisi. "Pomo" on aina riipinyt, eikä tuo sato näytä vähenevän.


Jawa ei hallinnut ollenkaan tuota palstaelämää, joten "pomo" ajatteli menevänsä huomenna yksin, jos menee. Jawa valitti hissukseen, pyöriskeli ympäriinsä ja tuijotti toiveikkaasti porttia.


Jawa katseli kyllä, kun minä vain makailin varjoissa, mutta ei millään meinannut osata rauhoittua. 


Siinä pyöriessään Jawa sai narunsakin sotketuksi moneen kertaan niin, ettei edes päässyt liikkumaan. "Pomo" kävi vapauttamassa ja Jawa jatkoi vaelteluaan.


Meni se sitten lopulta Jawallekin jakeluun, että kannattaa vain makailla. Ensi alkuun Jawa yritti syödä kaikki mullat koko kasvimaasta, mutta "pomo" kielsi tiukasti, kun ei ollut varma, onko kovin monen kilon multasisältö mahassa hyväksi. Joten lopuksi kaikki olivat rauhallisesti omissa ajatuksissaan. Jawa toisella


ja minä toisella puolen pensasta. "Pomo" vain poukkoili puolelta toiselle.

Iltalenkillä ei nyt ollut kamera mukana, mutta saatiin lähikaupan kassalta ylimääräiset dentastixit. Oli kuulemma joku rikkonut ison laatikollisen niitä ja olivat roskiin menossa.

2 kommenttia:

Párek kirjoitti...

Eilen kirjoittelin tänne, että Jawa on kuin Palvelijatar - ei ymmärrä miksi palstalla pitää möyriä ja poimia ja kitkeä ikuisuus. Se teksti näköjään meni bittitaivaalle.
Palvelijatar tykkää kyllä marjoista, juureksista ja vihanneksista kunhan joku ne sille ensin kasvattaa. Minä taas kaivaisin kyllä kuoppia, mutta se pitää tapahtua varjossa. Helle ei ole mun juttu.

Mûmak kirjoitti...

Ehkä se tietokoneen palvelin ei suostunut yhteistyöhön.
Helle ei ole Jawankaan juttu. Raukka lähinnä läähättää ja yrittää työntää aluskarvaa tiehensä. Se on tarkoitettu arktisiin oloihin. Pohjoisen koirahan minäkin olen, mutta minä tykkään lämpimästä.
"Pomo" taitaa lähinnä tykätä siellä palstalla nyhräämisestä. Kuvittelee muka ahkeroivansa ja antaa ajatusten vaeltaa. Kyllä sekin syötävänsä lähinnä kaupasta ostaa, kun tuo viljely on sen verran puuskittaista, ettei paljon muu kuin marjat ja perunat pärjää.