lauantai 8. elokuuta 2015

Vieraslajipäivä


Citykanikin on nyt havaittu näillä kotinurkilla. Ilmeisesti tuo entisen kotitalon remontti on tarjonnut kaneille jotain piilopaikkaa meidän cityketuilta, jotka toistaiseksi ovat pitäneet jäniseläinkannan ihan vain rusakoissa. Tosin vain yksi kani nähtiin, joten tiedä tekeekö yksi kani pesää. Jatkossa nähdään. "Pomo" luottaa lujasti kettuihin eli epäilee, ettei kanit tänne pääse pesiytymään. Sen sijaan tuo jättipalsami on tehokkaasti levinnyt kaikkialle meidän ympäristöön. "Pomo" näitä keväällä kitkikin, mutta näköjään väsähti kesken kaiken.


Vieraslaji on tämä lelukin. Ei ole minun.


Jawa tuli vieraaksi ja toi lelun tullessaan.


Mentiin koirapuistoon, jotta saadaan Jawasta kuvia mahdolliseen joululahjakalenteriin. Laitetaan nyt kuvat isoina tännekin, niin näkyy, käykö ne kalenteriin. Kuvia on kyllä jokunen enemmän kuin tänne tulee.


Olin minäkin mukana, mutta jäin jotenkin taka-alalle.


Jawa leikki välillä vaikeastitavoiteltavaa ja yritti muka vältellä kameraa.


Tosiasiassahan se nautti sydämensä pohjasta. On se sen verran linssilude.


Pellollakin käytiin, mutta siellä vain Jawa pääsi vapaaksi. Epistä! "Pomo" väitti, ettei uskalla riskeerata meitä molempia ja kameraa, kun on viikonloppu ja ihmisiä liikkeellä. Huono selitys.


 No, saipahan Jawa sitten filmata.


Pistäydyttiin sitten vielä kalliolla. Siellä saatiin molemmat sitten olla ilman hihnaa, mutta valjaat ja pannat pidettiin päällä.


Festareilla soitto soi ja taputuksetkin kantautuu tänne veden yli. Eilen tekivät ikävän tempun. Vetivät ilotulituksen lopuksi. "Pomo" ei ehtinyt kokeilemaan kuvaamista, kun piti minua rauhoitella. Jos tämä elämä jatkuu näin äänekkäänä vielä pitkään, minä en ehkä jaksa reagoida kaikkeen.

4 kommenttia:

Párek kirjoitti...

On tuo Jawa tosi muhkea kaveri. Saattaisin innostua äijäilemään sille, kun yrittäisin peitellä omaa epävarmuuttani. Palvelijatar on aina ihan nolona, kun rähjään kilteillekin isoille koirille. Enkä kuule mitään käskyjä Palvelijattaren suunnalta. Se sanoo, että nuijanukutus on ainoa, joka saattaisi tehota minuun pahimman rähjäämiseni aikana. Onneksi meillä ei ole nuijaa. . . ellei Palvelijatarta lasketa.

Mûmak kirjoitti...

Ei hätää. Jawa ei yleensä pienille miehille ärhentele. Jos sattuisi sinulle irvistelemään, se tarkoittaisi, että olet iso uros.
Voin myös kertoa, ettei Jawakaan ota kuuleviin korviinsa mitään
"hiljaa" käskyjä. Jawa nimittäin haukkuu satunnaisesti vastaan tulevia koiria. Jawan haukkuminen tarkoitaa "Tuo on kiva kaveri varmaan. Mennään sen luo." Vastaantulijat eivät ymmärrä ja "pomo" yrittää hiljentää Jawan, eikä onnistu koskaan. Ei taida Jawan emäntäkään onnistua.

Jawa kirjoitti...

En minä hirveästi omien ihmisten kanssa huuda. Emäntä ei tykkää. Saan kuulemma sanoa kerran kaksi "Terve, kokeillaanko leikkiä?" ja muusta saa pahoja sanoa.
Liikenevaloille saa tosin haukkua. Tai no ei ne siitäkään tykkää, mutta kai ovat pikku hiljaa ymmärtäneet etteivät ne vaihdu ellen minä ilmoita että nyt pitää päästä yli HETI. Niin niille saa sanoakin aina välillä jotain. Laiskoja nuo liikennevalot.

"Pomo" kirjoitti...

Jaa-a. Sitä ollaan siis valikoivia. No, ihan hiljaista on nyt meilläkin ollut.