torstai 28. elokuuta 2014

Eilen satoi


Olikohan se jokin uutinen, että eilen satoi? Reippaita kuuroja ja kirkasta auringonpaistetta eli säätyyppi oli jälleen kerran oikeassa. En ole nyt päässyt noita säätiedotuksia katsomaan, kun "pomo" ei ole pitänyt telkkaa oikealla kanavalla. Illalla se kävi hammaslääkärissä, jossa todettiin, ettei löydy reikiä. Ilmeisesti "pomolla" muuten vain vihloo päässä. Olisko korvien välissä jotain vikaa?


Kaunista tuo uusi musta asvaltti märkänä ja kauniita värejä rinteessä. Taivaallakin on hienoja pilviä, mutta ei ne tässä näy.


Niinpä sitten kiivettiin kalliolle, josko sieltä saisi taivaankin värit kuviin. "Pomo" ihan näpsästi kiipesi ylös, mutta totesi sitten, ettei pääsekään samaa tietä alas. Sillä on nuo merrellit taas käytössä ja niiden pohja kävisi luistimista märällä kalliopinnalla. Minä seurasin mielenkiinnolla, miten käy.


Piti sitten kiertää siellä märässä heinikossa pitempäänkin. "pomon" kamera sai tietenkin vähän vesipisarakosketusta eli eiköhän tuokin kohta ole jotenkin viallinen. Ei tuo "pomo" osaa varoa kameroitaan. On muka aina oltava taskussa, jos tulee joku "tilanne".  Välillä kyllä koko meidän elämä on tilannetta.


"Pomolla" on tuolla toisaalla sellainen lätäkkökamu, jonka kanssa ne kilvan kuvaa pikkulätäköitä. Niitä on nyt taas riittänyt, joten minäkin sain oman lätäkkökuvan ...useitakin, mutta ei niitä kaikkia nyt tänne laiteta.


Menen tästä taas eteenpäin. Eiköhän noista säistä riitä puhetta tällekin päivälle. Märkää maata ainakin riittää. "Pomo" menee töihin ja minä odottelen kotona. Pääsen varmaan taas keskellä päivää ulos, kun tuolla "pomolla" on joku uimisinto päällä. Yrittää peräti kolmesti viikossa käydä uimassa sen puolitoistakilometriään. Luulee mahansa pienenevän. Sanokaa minun sanoneen, ettei siitä kuitenkaan mitään tule. Mutta antaa mummon yrittää.

2 kommenttia:

Párek kirjoitti...

Kerrassaan hieno lätäkkökuva. Palvelijatar ei ikinä saisi yhtä hyvää. Sanoo minun muka olevan ihan liian matalajalkainen, jotta heijastaisin kuvajaiseni veteen. Panettelua!

Mûmak kirjoitti...

Älä yllytä "pomoa". Joudun seisomaan aina lätäköissä, jos se kuvittelee olevansa hyvä kuvaaja.
Sinun pitää laittaa Palvelijattaresi kuriin. Sinulla on hyvät jalat!