perjantai 8. elokuuta 2014

Ihana, ihana kesäilta!

Jossain soi. Olen niin ulkona päivän tapahtumista, etten tiedä. kuka kuuluisuus konsertoi ja missä, mutta mukava bassonjytke kantautuu avoimesta parvekkeen ovesta. Tupakoitsijanaapurini ei vietä tänään parveke-elämää, joten minä saan rauhassa nauttia musiikista. Ei se tupakan savu sinänsä häiritse, mutta lievästi ottaa nenään.


Minä sentään nautin musiikista. Monia taas se varmaan ottaa päähän. Jokaisella on omat riesansa, joiden kanssa eletään.


Hanhetkin (taas minun lemppareita) jälleen lentelevät talon ohi ja antavat oman sävynsä äänimaailmaan. (Katsoin uutiset. Lienee Flow-festari...)Kotona minulla on lunnikoiranraato, jonka unta valpas ystävä valvoo.


Eilen oltiin mummotettavien seurana, enkä illalla jaksanut enää avata konetta. Ei mummotettavat minua väsyttäneet vaan uinti. Menin illalla uimaan, kun se pikaukkonen oli ohi.


Enni keskittyi leikkiin ja muihin tärkeisiin asioihin.


Ellellä sen sijaan riittää aina intoa Mûmakin kanssa seurusteluun.


Elle on jo niin iso, että osaa käsitellä koiraa tosi kauniisti. Mûmak onkin aivan ihastunut lapsiin. 


Elle ja Mûmak juoksivat molemmat ympyrää nurmikolla, erikseen ja yhdessä. Kiva, kun lapsilla on hauskaa.


Tänään oltiin taas ajoissa aamulenkillä. Kaunista tuo kuivettunut heinä. Kalliokasvustoissa on se hyvä puoli, että ne toipuvat kuivistakin kausista. Ovat tottuneet ankeisiin oloihin.


Mûmakilla ei ole tietoakaan ankeista oloista. Onkohan kukaan muu koira niin innostunut piehtaroinnista kuin Mûmak. Aina, kaikkialla, koko ajan on piehtaroitava. Ja kunnollisen piehtarointisession jälkeen minulla on onnea tihkuva koira. Sanoisinko, että halvat on huvit.


Kasvimaallakin käytiin. Kastelin ja keräsin ammupalalle punaviinimarjoja. En ole paljon palstaa hoidellut, mutta hyvinhän nuo näyttävät pärjäävän ilman minuakin, rikkaruohot etenkin. Pitäis mennä joskus kitkemään, jos jaksais.

3 kommenttia:

Párekin romu Palvelijatar kirjoitti...

Varsinkin Ellestä huomaa, että aika rientää ja lapset kasvaa. Milloin hänestäkin on kehkeytynyt noin 'iso' neito??
Minä tässä olen tämän kesän aikana rapistunut ja lahonnut ihan ysikymppisen asteelle. Aikuisten oikeesti. Voimat on hukassa ja pää ei pysy kasassa. Parasta pysytellä poissa ihmisten ilmoilta. : (

pirjoanneli kirjoitti...

Elle on juuri siinä iässä, kun näkyvät ulkonäkömuutokset tapahtuvat vauhdilla, kaksivuotias. Enni sen sijaan on aikuistunut käytökseltään. Sen huomaa hyvin selvästi, kun vertaa siskoksia. Isosisko ottaa vastuuta,
Minäkin olen tässä ollut koko alkuvuoden huonommassa hapessa kuin ehkä koskaan. Olisko joku mummoja rapistava virus liikkeellä täällä päin.

Párekin Palvelijatar kirjoitti...

Olen oivaltanut mitä vanha sanonta oikeasti tarkoittaa, siis tämä "vuosi vanhan vanhentaa".