maanantai 11. elokuuta 2014

Puhdistuksia ulkona ja sisällä

Heräsin aamulla, kun Mûmak lähti liikkeelle. Onneksi heräsin. Oli keittiön matolla haiseva kasa. Hoidin sen pois ja laitoin maton haisemaan parvekkeelle. Sinä aikana, kun pukeuduin, Mûmakilta tuli entistä vetelämpi jäte parvekkeelle. Siivosin ja mentiin pikapikaa ulos. Silloin olikin jo ihan oikean ripulijätöksen aika. Sellaista ei tietenkään voi mitenkään siivota. Yritin peitellä sitä lehdillä. Onneksi ei ollut millään kävelytiellä vaan aika hyvin puskissa. Väsytti hillittömästi, mutta mitäpä sitä muuta voi tehdä kuin ruveta aamukahville.


Siinä kahvitellessa alkoi sade. Niin pitkään on vain paistanut, että pölyisen asvaltin kastuessa tuoksu kohosi tänne ulos asti. Kauan ei sade kestänyt, mutta jotenkin se piristi mielialaa. Oli mukava katsella, kun ihmiset liikkuivat ulkona sateenvarjoineen. Loppupäivä oli aika kosteankuumaa ja sateetonta.


Minulla on ollut mahavaivoja koko päivän. Kummasti on "pomokin" oppinut ymmärtämään elekieltäni. Kun nousen ylös ja menen seisoskelemaan tai kävelemään "pomon" näköpiiriin, lähdetään heti pikavauhtia ulos. Syytä onkin, sillä minulla ei oikein ole ollut kykyä pitää kuonaa sisällä. Sain Attapectiniä, mutta ne oli vanhentuneet, joten illansuussa "pomo" kävi apteekissa täydentämässä lääkevalikoimaa. Minulle kun näitä lääkkeitä ei ole paljon tarvittu. Kumman kädettömäksi on tuo "pomo" muuttunut, kun perheeseen tuli ell ja toinenkin. Huhujen mukaan "pomo" kykeni historian hämärissä hoitamaan eläimiä ja tekemään päätöksiä itsenäisesti. Nyt koko ajan tekstailee koti-ellille ja kyselee kaikesta. Minähän vain poistin kuonaa ruoansulatuselimistöstä. Välillä meni jo vähän paremmin, mutta ruokaa ei taida olla luvassa ihan heti. Jotain riisinkeitinvettä sain hiukan. Ja ripuli sen kun jatkuu. Väsyttävää tällainen. Toivottavasti huomenna on parempi päivä. Nyt yritän taas nukkua, ennenkuin on mentävä ulos. Uskaltaakohan "pomo" ruveta ollenkaan nukkumaan, vaikka minä taas näytän ihan pirteältä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi raukkaa. Parane pian.

Párek kirjoitti...

Kurjaa tuollainen puhdistus, toivottavasti nyt on jo elämä taas uomissaan. Minulla taas oli tänä aamuna tooosi isoja vaikeuksia kivikovan vatsan kanssa. Palvelijatar epäilee naudanrustoluuta syylliseksi.

Mûmak kirjoitti...

Kiitos :) Ei se ilmeisesti ollut sen pahempaa, kun tänään on ollut jo ihan ok olo.

Mûmak kirjoitti...

Detox on kuulemma muotia. Mutta ehkä tuollainen rustoluu olisi ollut tarpeen tasapainottamassa tilannetta ;)