lauantai 9. elokuuta 2014

Ympäristö siistiksi

Aikaisin aamulla ennen aamukahvia lähdettiin liikkeelle. "Pomolla" on ilmeisesti huono omatunto kasvimaan kunnosta, kun palstalle suunnistettiin aamun viileämpinä tunteina. "Pomo" ei muka kestä paisteella olla kitkemässä.


Joku ohikulkija oli jättänyt likaisen tennispallon lojumaan keskelle tietä. Minä en kestä epäjärjestystä vaan korjaan roskat pois lojuskelemasta. Joten pallo mukaan ja tiukka katsaus ympäristöön, että mistä löytyisi hyvä paikka tällaiselle.


Kalliolle ei tietenkään voi mitään kätkeä, mutta onneksi puiden juurella on yleensä pehmeää maata.


 Pitkällisen kokemuksen turvin löysin helposti sopivan paikan. Ensin kaivoin kunnon kuopan.


Sitten asetin pallon huolellisesti kuoppaan mahdollisimman syvälle.


Sitten kuonoa apuna käyttäen työntelin irtomaata pallon päälle kunnes pallo oli täysin piilossa. Melkoinen työ, mutta lopputulos oli erittäin tyydyttävä, joten voitiin jatkaa matkaa.


Luuletteko, että laiskottelin kasvimaalla. Katsokaapa tassuja. On nimittäin kaivettu maata.


Tuon jättikurpitsan haaran voisi joku muu laittaa kuriin. Se on kasvanut laidalta toiselle yli kaiken.


Nämä kuvat ovat siltä varalta, että joku mini-ihailija käy täällä ;)


Tällainen on ilmaantunut meidän entisen kotitalon parkkipaikalle. Tätä ei tartte siivota pois.

 
Kun oli viileämpää, mentiin vaihteeksi pitkälle lenkille. Sain jopa juosta viilettää pelloilla vapaana.


Sieltä löysin taas siivottavaa. Taitaa olla niitä kuuluisia valkoposkihanhia. Ei se kuulu tänne pellolle. Se on haudattava.


Mutta sinne se jäi. "Pomo" kielsi ankarasti koskemasta. Kun sanoin, että se rumentaa maiseman, "pomo" väitti, että ketut sen varmaan hoitaa yöllä. Täytyy käydä joskus tarkistamassa. Palkkioksi tottelevaisuudesta pääsin sitten tyhjää koirapuistoa katselemaan.


Tuolla ulkona hanhet kaakattavat yöpuulle. Se on jonkinlainen alkavan syksyn merkki vaikka muuten on kovinkin kesäistä.

4 kommenttia:

Párek kirjoitti...

Hyvin muistetaan tuo sinun siivousvimmasi Mûmak. Minua ei haittaa lojumaan jätetyt lelut, pallot, tai ylipäätään mikään ympäristöä rumentava. Taidan olla hyvin siedätetty kestämään epäjärjestystä ; )

Mûmak kirjoitti...

Minuun ei näytä siedätyshoito auttavan. Epäjärjestyksen suhteen on tullut siedätystä, kun tuo meillä asuva vanha mummo ei "jaksa" nykyisin siivota.

Jawa kirjoitti...

Kummallisia nuo ihmiset, pitävät autoista ja eivät sitten anna keräillä lintuja. Entäs jos se on nelijalkaisten harrastus?

Mûmak kirjoitti...

Ihmiset on outoja. Vaikka jotkut kuulemma lintujakin keräilevät. "Pomokin" on kuulemma joskus jotain varpusia keräillyt.