sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Lapsityövoimaa


Olipahan vilkas viikonloppu.


"Pomo" ulkoisti kotitöitä Ennille. En tiedä, onko tämä luvallista, alaikäisten käyttäminen omien töiden tekemiseen. Ja mitähän Ennin vanhemmat sanoisivta, jos tietäisivät.


Roosa tuli sitten myös ja toi äitinsä tullessaan.


Roosaa ei sentään pantu töihin vaan tytöt saivat leikkiä rauhassa.


Hyvin sujui leikki nukkuma-aikaan asti.


Yökin meni mukavasti. "Pomo", Enni ja minä nukuttiin olkkarissa sohvalla, joka oli levitetty sängyksi. Roosa äiteineen vietti yön makkarissa.


Aamu alkoi tietenkin iloisella aamupalalla. Nyt "pomo" ulkoisti minun lenkittämisen Heidille. Se käyttää ihan estottomasti vieraita omien juttujensa tekemiseen.


Kun palasin lenkiltä, tytöillä oli taas leikit käynnissä. Tytöt siivosivat leikit pois aina, kun siirtyivät toiseen huoneeseen. "Pomon" ei tarvinnut edes pyytää vaan tytöt halusivat itse raivata lelut pois.


Vähän tylsää tämä minusta oli, mutta muuten toki on kiva, kun käy ihmisiä.


Tämä on "pomon" ikioma norsu, jonka se antoi Ennille unileluksi.  Vasta nyt sille selvisi, että minä olen tämän johnkin jemmannut.  "Pomo" siis etsii pelastaakseen sen, mikä on pelastettavissa.


 Meidän talitiainen on käynyt katselemassa tuttua pesäpaikkaansa. Saapas nähdä, onnistuuko se viimekesäisen kattorempan jäljiltä löytämään sopivan kolon. (tää on siis kuva tintistä - ei ole hääppöinen tuo "pomon" kuvaustaito)

2 kommenttia:

Párek kirjoitti...

Sullahan on ollut kivan eloisa viikonloppu, Mûmak. Ja kaikki tytöt senkun kasvavat. Ei aikaakaan kun tulevat jo poikaystäviensä kanssa sinua tapaamaan ; )

Mûmak kirjoitti...

Oli kiva viikonloppu. Normaalistihan tämä elämä on aika yksitoikkoisen hiljaista.