maanantai 14. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 14


Kun oli päästy huipulle, edessä avautui pitkä kivikkorinne, jota lähdettiin laskeutumaan. Jääluu jäi heti jälkeen, koska hänen piti tutkia jokainen kolo ja kasa matkan varrella. Katosessaan edellään meneviä aikuisia, hän ajatteli: "He eivät tiedä, mitä tekevät, kun juoksevat tuolla tavalla kaikkien seikkailujen ohi. Täällä on vaikka minkälaisia mönkijöitä ja kasveja tutkittavaksi puhumattakaan tuosta jäätyneestä joesta tuossa vieressä. Kalliossa on uurteita, kivilajit vaihtelevat, sammalia ja jäkäliä on kaikkialla ja nuo vain kiiruhtavat alaspäin."

Rinteen alapuolella kaikki sentään pysähtyivät ja Jääluu pääsi kyselemään lisätietoja. Hopeaturkin mielestä oli hyvä, että Jääluu oli kiinnostunut luonnosta, mutta edessä odotti jotain vielä mielenkiintoisempaa.

Nyt tuli mukaan uusi tietäjä Párek: 
Jussi Valtonen: He eivät tiedä, mitä tekevät
Pistetilanne Anita 6, Jawa 4½, Nettikaveri 4½, Párek 1

10 kommenttia:

Párek kirjoitti...

Jussi Valtosen "He eivät tiedä mitä tekevät"

Jawa kirjoitti...

Pöh, taas oli tuo ihminen myöhässä...

Mûmak kirjoitti...

Hyvä Párek!

Mûmak kirjoitti...

Onneksi meidän ei tartte valvoa täällä.

Párek ja Palvelijatar kirjoitti...

Hih, yksi piste on parempi kuin nolla. Ei meistä kumminkaan oikeille tietäjille vaaraa ole. Tämä on hauska joulukalenteri.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt joutuu aamuvirkku nettikaveri vetäytymään kisasta, sillä kilpailijat näköjään ovat yökukkujia. Aamuvirkku ei jaksa valvoa yli puolen yön.

Anita kirjoitti...

Kukku tai virkku, ei sen väliä. Minä katson omaan tahtiin ja jos en kerkeä niin sitten en. Mutta ei kannata vetäytyä kisasta, ei noi kukkujatkaan varmaan aina kuku. Joten älä Anonyymi anna periksi :)

Mûmak kirjoitti...

Mikäänhän ei ole vielä ratkennut. Mukava saada teidätkin mukaan.

Mûmak kirjoitti...

Tulee niitä aamuvirkunkin päiviä näköjään ;)

Mûmak kirjoitti...

Oikea asenne. Aina kannattaa yrittää. Eikä Anonyymikään ole vetäytynyt vaikka uhkailee.