keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 23


Aatonaatto Mammuttilassa oli ollut  täynnä hälinää, kun kotia siivottiin, ruokaa laitettiin ja ehkä pakettejakin vielä käärittiin. Illalla Jääluu pyysi Pitkähammasta kertomaan sadun Joulupukista ja Petteri Punakuonosta. Äiti avasi yhden kirjan ja näytti kuvaa Jääluulle. 

"Mikä tuo on? Ei tuo ole Petteri."

"Minä kerronkin ajasta ennen Petteriä" sanoi äiti ja aloitti: "Kauan, kauan sitten kaukaisessa galaksissa asui kansa, joiden nimi oli jawa. Jawat olivat pieniä, ruskeakaapuisia hiekkaerämaan asukkeja. Koska porot eivät voineet lentää Tatoiine planeetalla, piti joulupukin käyttää muita ratsuja viedessään lahjoja, sillä lahjoja piti jawojenkin saada. Joulupukki kyseli monilta otuksilta, mutta kaikki kieltäytyivät niin pitkästä matkasta. Lopulta talviyön lohikäärmeet lupautuivat vetämään joulupukin rekeä.  Vuosisatojen ajan lohikäärmeet lensivät Korvatunturilta Tatoiinelle vieden lahjoja pikkuihmisille. Voi olla, että ne lentävät vieläkin. Sen tietää vain Joulupukki. Matka onnistui aivan erinomaisesti, koska joulu Tatoiinella on meidän kesän aikaan ja ajanlasku on muutenkin erilainen. Mutta huomenna on meidän jouluaatto ja Petteri johtaa Joulupukin matkaan. Voi olla, että sinäkin saat jotain lahjoja, joten pistäpä nyt silmät kiinni ja rupea nukkumaan."

Jääluu nukahti ja heräsi aattoaamuna innoissaan.

Anita oli taas tarkkana
Weis & Hickman: Talviyön lohikäärmeet
Pistetilanne Anita 13, Nettikaveri 8, Jawa 6½, Párek 1½

4 kommenttia:

Anita kirjoitti...

Tämän täytyypi olla Talviyön lohikäärmeet.

Mûmak kirjoitti...

Kaiken sinä osaat.

Anita kirjoitti...

Ei pidä paikkaansa, luen vaan aika paljon ja Google on näissä ollut myös oiva apuvälinen :)

Párek ja Palvelijatar kirjoitti...

Tuli tässä pari välipäivää, mutta onneksi tarina on täällä tallessa, joten hyvin voidaan juttua seurata! Kiitos puolikkaasta pisteestä ;)