torstai 24. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 24


Aattoaamu valkeni Mammuttilassa. Jääluu heräsi innostuneena. Vihdoinkin aatto. Ihan ensimmäiseksi koko perhe kokoontui syömään isän keittämää riisipuuroa, sillä jotain traditioita piti noudattaa. Aaattohan on kaikille jännää aikaa, mutta Jääluu oli niin täpinöissään, ettei meinannut pysyä nahkansa sisällä. "Joko? Joko? Joko?" Se kyseli koko ajan, nuuski paketteja ja häiritsi vanhempiaan. Äiti pysyi kuitenkin lujana. "Ennen päivänlaskua ei voi avata lahjoja. Keskitalven päivät ovat niin lyhyitä, että pimeän tuloa pitää jaksaa odottaa. Mehän voimme katsoa vaikka elokuvia. Painajainen ennen joulua ja Saksikäsi Edvart ovat aina kuuluneet aattoon yhtä varmasti kuin joulurauhan julistus." Niinpä leffat katsottiin, joulurauha julistettiin ja päivä matoi hitaasti eteenpäin, eikä aurinko vain laskenut. Kun Jääluu ei rauhoittunut, sanoi Pitkähammas: "Nyt mennään ulos kävelylle, jotta jaksetaan sitten illalla syödä kunnolla." "Ja jakaa lahjat," Lisäsi Jääluu. "Ja jakaa lahjat," nauroi Hopeaturkki. Kaikki lähtivät siis ulos. Mukaan pakattiin tietenkin vähän evästä, sillä eihän retki ole mitään ilman evästaukoa. Evästauko pidettiin isolla kalliolla. Hopeaturkki ja Pitkähammas istuivat kaikessa rauhassa ja Jääluu juoksenteli ympäriinsä, kunnes aurinko alkoi laskea. Silloin oli pakko päästä kotiin.

Ja niin Jääluu pääsi avaamaan paketteja ja vanhemmat pääsivät syömään kaikkia herkkuja. Joulu oli tullut Mammuttilaankin.

Aamuvirkku nettikaveri tiesi:
Johanna Sinisalo: Ennen päivänlaskua ei voi
Pistetilanne Anita 13, Nettikaveri 9, Jawa 6½, Párek 1½

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ennen päivänlaskua ei voi, Johanna Sinisalo. Tämä on ollut hauska kilpailu. Nettikaveri toivottaa kaikille hännällisille ja heidän enännilleen oikein hyvää joulua ja leppoisia lomapäivä.

Mûmak kirjoitti...

Kiitos samoin.

Anita kirjoitti...

Oikein hyvää ja rauhallista joulua kaikille, sekä kaksi- että nelijalkaisille osallistujille ja Pirjolle ja Mumakille.

Mûmak kirjoitti...

Kiitos.
Osoitteita ja toivomuksia kaivattais.