sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 20


Sunnuntai päivä eli vasta huomenna olisi kaupunkimatka luvassa. Mitä ihmettä kivaa voitaisiin tälle päivälle keksiä? Hopeaturkki ehdotti, että mennään mummolaan. Jääluullehan tämä sopi erinomaisesti, joten matkaan. Mummolaan mentiin junalla. Sekin oli ihan mukavaa, mutta mukavinta oli tietenkin kaikki mummolan eläimet. Oli koiria, kissoja, lehmiä, lampaita ja hevosia. Niiden kanssa pitkä sunnutaipäivä kului mukavasti. Vasta ihan illan suussa lähdettiin kotiin päin.

Kotimatkalla Mammutit katselivat ohikiitäviä maisemia. Juna pysähtyi pitemmäksi aikaa asemalle, jonka nimi oli Viidakko. Ikkunasta avautui rehevä sademetsä. Auringon valo siilautui korkeiden puiden läpi ja aluskasvillisuus oli niin tiheää, ettei edes palava pensas tai sydäntuli olisi näkynyt viidakon keskeltä. Hopeaturkki kertoi Jääluulle niistä ajoista, jolloin hän oli maailmanmatkalla ja kävi tietenkin myös sademetsässä.

"Silloin olin vielä ihan nuori vasikka ja täynnä seikkailunhalua. Matkustin sellaisella halvalla lipulla, jolla pääsi moneen maahan. Sitä sanottiin interreilaamiseksi. Minulla oli vain reppu mukana, nukuin usein ulkosalla ja välillä melkein näin nälkää, kun rahaa ei ollut. Mutta sademetsässä riitti syötäviä kasveja ja hedelmiä. Ihme kyllä en pahemmin edes sairastunut siellä vaikka söin summamutikassa kaikkea eteeni osuvaa. Mutta ei sademetsä ole Mammutille sopiva paikka, ei ainakaan villamammutille. Turkissa tuli kuuma. Minä viihdyin huomattavasti enemmän aroilla ja Siperiassa."

Jääluusta oli jännää, että isä oli joskus ollut vasikka, hassua suorastaan.

Juna puksutti eteenpäin ja Mammutit palasivat kotiin.

Jawan ihminen oli oikeassa
 Orson Scott Cardin: Sydäntuli
Pistetilanne Anita 10½,  Nettikaveri 7, Jawa 6½, Párek 1½

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huomenta taas täälä nettikaverin maailmasta. Viidakkoa ensin mietin, mutta kirjan nimi onkin Viidakkokirja. Mummolan elämäimet -niminen lastenkirja on varmasti olemassa, samoin kissoja, koiria , lehmiä, lampaita.

Anonyymi kirjoitti...

Piti jatkaa ennenkuin kommnetti varkain karkasi, että luultavasti Pomon hyllyssä on kuitenkin Palava pensas

Anita kirjoitti...

Minä arvaan Marko Kitin Viidakko.

Jawa kirjoitti...

Ihminen sanoo "Sydäntuli," Orson Scott Cardin Alvin-sarjaa.

Mûmak kirjoitti...

Jawan ihminen tiesi, mutta sääntöjen mukaan toisetkin saa pisteen puolikkaan eli järjestys on horjumaton.