perjantai 18. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 18"Onko tämä joku luolakarhujen klaania?" kyseli Jääluu. Modoc vastasi: "Luolakarhuhan se. Sen nimi Popol Vuh, koska se sanoo hyvin usein vuh. Se on hyvin kiltti. Luolakarhuthan elävät yleensä vuoristossa luolien syvyyksissä, mutta näin joulun aikaan niidenkin täytyy joskus lähteä liikkeelle." Modoc tervehti kohteliaasti Popolia, joka vastasi. "Vuh."

Modoc kertoi olevansa matkalla kauas maailman ääriin ja kysyi, haluaako Popol tulla mukaan. Popol sanoi, että hän  mielellään matkustaa Modocin kanssa hetken aikaa, vaikkei ihan maailman ääriin olekaan menossa. Niinpä Modoc ja Popol astuivat junaan ja vilkuttivat Mammuteille jäähyväisiksi junan puksuttaessa pois asemalta.

Mammutit lähtivät hieman haikeina pois. Nostaakseen kaikkien mielialaa Hopeaturkki ehdotti, että hekin tekisivät pienen junamatkan. Koska lomalla ei ole kiire mihinkään, suunnitelma oli loistava. Silloin, kun ei ole menossa mihinkään, voi hyvin nousta ensimmäiseen asemalle tulevaan junaan ja katsoa, mihin joutuu. Näin tekivät Mammutitkin.

Puolen tunnin päästä he nousivat junasta aivan vieraalla asemalla, kävivät ostamassa evästä ja lähtivät kävelemään ensimmäistä vastaantulevaa polkua pitkin. Ja kuten poluilla yleensäkin käy, yhtäkkiä edessä avautui ihan uusi näkymä.

Jawa vaihteeksi tiesi
Popol Vuh, mayaintiaanien eepos
Pistetilanne Anita 9 Nettikaveri 6½, Jawa 5½, Párek 1½

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joulun aikaan. Muistelin tällaista ja piti netistä tarkistaa, että se on Hemingwayn novellikokoelma. Nettikaveri oli taas ekana hereillä. Reipasta päivää kaikille koirille ja heidän palvelusväelleen.

Anita kirjoitti...

Maailman ääriin, Kolmiokirjan kustantama.

Jawa kirjoitti...

Ihminen käski sanoa Popol Vuh. Sillä ei kuulemma ole kirjoittajaa.

Anita kirjoitti...

Löysin myös kirjoittajan; Johanna Ylipulli

Jawa kirjoitti...

Sehän olen minä! Ryökäleet mammutit ovat varmaan jotain myrkkyä antaneet kun en muista tuollaista tapahtumaa... Nyt ne ainakin saavat luvan olla ruokaa, mur.

Mûmak kirjoitti...

Mammutit on ovelia, Jawa. Onneksi ihmisesi tiesi. Nettikaveri ja Anita saavat puolikkaat pistee, kun kait tuollaisetkin kirjat on olemassa. Nyt ei ehdi tarkistaa. Hässäkkä päivä!

Anita kirjoitti...

Anitan piste olikin näköjään negatiivinen, vähenivät pisteet :(

pirjoanneli kirjoitti...

Niin oli kaikilla. Korjattu.