torstai 10. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 10


 Kopsahdukset lisääntyivät ja muutkin huomasivat jotain outoa. Pitkähammas katsoi ylös ja sanoi: "Ei voi olla totta! Sataa pennejä taivaasta." "Ei nuo ole pennejä, ne on viisipennisiä, vanhoja rahoja. Miten kenelläkään voi olla vielä jotain viisipennisiä viime vuosituhannelta? Ja mistä ne tulivat?" ihmetteli Hopeaturkki. "Ne varmaan putosivat tuosta helikopterista, joka kaartelee taivaalla," sanoi Modoc ja lisäsi "Mutta miksi joku on niitä säästänyt, sitä en ymmärrä. Nehän olisi voinut käydä vaihtamassa euroiksi. Enää se ei ole mahdollista, joten ne ovat täysin tarpeettomia." "Saanko minä kerätä ne? Niillä voisi leikkiä kauppa." kysyi Jääluu. "Kerää vain," sanoi äiti Pitkähammas. "mutta muista pestä sitten kotona hyvin kätesi. Rahat ovat varmaan likaisia, ties missä ne ovat olleet." Jääluu keräsi nopeasti rahat pussiin. Onneksi äidillä oli aina taskussa tyhjiä koirankakkapusseja, joita voi käyttää kaikkeen mahdolliseen sienien keräämisestä pienten ostosten kantamiseen.

Bussi saapui pysäkille ja matka jatkui. Jääluu oli innoissaan, kun he poistuivat pysäkistä ja  lähtivät kävelemään metsätietä eteenpäin. Mitähän siellä polun päässä odotti?

Jawalle piste vaikka ihminen epäilikin, kun osa otsikosta puuttui
Eerika Häkkinen & Johanna Viitanen: Pennejä taivaasta ja muita istuntaharjoituksia
Pistetilanne Anita 5, Jawa 4½, Nettikaveri 2½

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää huomenta sanoo nettikaveri, Sataako pennejä taivaasta ?

Mûmak kirjoitti...

Hyvä yritys Nettikaveri, mutta hyllyssä ei ole kirjaa Sataako pennejä taivaasta. Puoli pistettä tulee, jos ilmoitat kirjailijankin.

Jawa kirjoitti...

Pennejä taivaasta ja muita istuntaharjoituksia, Eerika Häkkinen & Johanna Viitanen, mutta ihminen totesi että kirjan nimi ei ole kokonaan tekstissä... Minä voin silti ottaa pisteen jos pisteet ovat syötäviä :)

Anonyymi kirjoitti...

Hups, nettikaveri oli näköjään lukenut säännöt huonosti. Mukavaa päivää ja silityksiä Mumakille. Hau hau

Mûmak kirjoitti...

Pisteet on syötäviä Jawa, mutta sinulle on vielä kirittävää tuonne kärkeen. Tästä tulee yksi piste. "Pomo" sanoi, että jos tuo alaotsikkokin (ja muita istuntaharjoituksia) olisi ollut mukana, olisi tarinan juoni kärsinyt ja tehtävä ollut liian helppo.

Mûmak kirjoitti...

Jatkossa aamuvirkku Nettikaveri sitten petraa ;)
Kiitos silityksistä.